Frikadeller er en dansk klassiker, elsket af både store og små. Der er noget helt særligt ved sprøde, saftige frikadeller, der brummer af smag og tradition.
Denne opskrift viser dig trin for trin, hvordan du kan mestre kunsten at lave de perfekte frikadeller, uanset om det er til hverdag eller fest.
Med en balance af kød, krydderier og den rigtige stegetid vil denne opskrift uden tvivl blive en favorit ved middagsbordet.
Kan frikadeller laves i airfryer? Hvor længe kan frikadeller holde sig i køleskabet? Hvad spiser man til frikadeller?
Verdens bedste frikadeller
Grej
Ingredienser
Frikadeller
- 900 gram Hakket svinekød
- 1.5 spsk. Groft salt
- 2 Løg revet
- 2 spsk. Kartoffelmel kan erstattes af almindelig hvedemel
- 2 Æg
- Peber friskkværnet
- Smør 25-40 gram til stegning
Pandesovs
- Stegefedt
- 2 spsk. Mel
- Kartoffelvand ca 5 dl
- Citronsaft efter smag
- Sovsekulør
- Salt og Peber efter smag
- Gastrik
- Ketchup
Sådan gør du
Deller
- Kom svinefars og salt i en skål
- Rør det hele sammen, så den bliver rørt sej, som man kalderdet. Det hjælper farsen med at kunne binde væsken.
- Riv løgene og kom dem i en skålen sammen med kartoffelmel ogæg. Kom gerne friskkværnet peber i. Lavgerne farsen i god tid inden stegning, så den når at samle sig ogblive rigtig sej.
- Form dellerne i håndhulen ved hjælp af en ske. Hav gernealle deller formet og klar, inden du begynder stegningen – så er detnemmere at styre stegetiden.
- Smelt smørret på panden og steg frikadellerne ved jævn varme(ca. 75% af fuldt blus) i godt 5 minutters tid på hver side – eller til de harden stegeskorpe, du foretrækker.
- Tag dem af varmen og lad stegefedtet blive i panden. Detskal nemlig blive til en lækker sovs, og derfor behøver du heller ikke slukkefor varmen endnu.
Sovs
- Pandesovsen laves – sjovt nok – i den pande, du stegte frikadellerne i. Deter nemt, og du sparer opvasken!
- Tilsæt mel, 5 dl vand fra kartoflerne (som har kogt, imens frikadellernestegte) og mælk til stegefedtet, og rør rundt.
- Smag til med citronsaft, salt og peber, gastrik og ketchup.
- Bum – og du har verdens nemmeste sovs!
- Servér og nyd de lune dunser med kartoflerog løgmarmelade. Velbekomme!
Noter
Kan frikadeller laves i airfryer? Du kan nemt lave frikadeller i din airfryer, som stadig bliver saftige og lækre. Det smarte ved at tilberede frikadeller i en airfryer, er at de helt passer sig selv så du ikke skal passe dem på samme måde, som når du laver dem på panden.
Hvor længe kan frikadeller holde sig i køleskabet? Stegte frikadeller kan holde sig i køleskabet mellem 2-4 dage. Varm dem op inden servering og så vil de stadig smage fantastisk.
Hvad spiser man til frikadeller? Det er svært at sige præcis hvilket tilbehør du skal lave til dine frikadeller, da der ikke kun er et svar. Til Vores frikadeller laver vi ofte en lækker pandesovs og kartofler, men der er selvfølgelig altid værdi i variation så herunder har vi samlet nogle af vores bedste opskrifter på tilbehør der vil passe perfekt til dine frikadeller.