Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Her er opskriften på verdens bedste frikadeller som alle bedsteforældre kender – Sådan laver du dem perfekt hver gang!

gastrofunlogoRedaktion
   
30. september 2024
Serveret med pandesovs, løgmarmelade og kartofler
Frikadeller

Frikadeller er en dansk klassiker, elsket af både store og små. Der er noget helt særligt ved sprøde, saftige frikadeller, der brummer af smag og tradition.

Denne opskrift viser dig trin for trin, hvordan du kan mestre kunsten at lave de perfekte frikadeller, uanset om det er til hverdag eller fest.

Med en balance af kød, krydderier og den rigtige stegetid vil denne opskrift uden tvivl blive en favorit ved middagsbordet.

Kan frikadeller laves i airfryer? Hvor længe kan frikadeller holde sig i køleskabet? Hvad spiser man til frikadeller?


Frikadeller
Antal: 25 stk

Verdens bedste frikadeller

Serveret med pandesovs, løgmarmelade og kartofler
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Frikadeller

  • 900 gram Hakket svinekød
  • 1.5 spsk. Groft salt
  • 2 Løg revet
  • 2 spsk. Kartoffelmel kan erstattes af almindelig hvedemel
  • 2 Æg
  • Peber friskkværnet
  • Smør 25-40 gram til stegning

Pandesovs

  • Stegefedt
  • 2 spsk. Mel
  • Kartoffelvand ca 5 dl
  • Citronsaft efter smag
  • Sovsekulør
  • Salt og Peber efter smag
  • Gastrik
  • Ketchup

Sådan gør du

Deller

  • Kom svinefars og salt i en skål
  • Rør det hele sammen, så den bliver rørt sej, som man kalderdet. Det hjælper farsen med at kunne binde væsken.
  • Riv løgene og kom dem i en skålen sammen med kartoffelmel ogæg. Kom gerne friskkværnet peber i. Lavgerne farsen i god tid inden stegning, så den når at samle sig ogblive rigtig sej.
  • Form dellerne i håndhulen ved hjælp af en ske. Hav gernealle deller formet og klar, inden du begynder stegningen – så er detnemmere at styre stegetiden.             
  • Smelt smørret på panden og steg frikadellerne ved jævn varme(ca. 75% af fuldt blus) i godt 5 minutters tid på hver side – eller til de harden stegeskorpe, du foretrækker.       
  • Tag dem af varmen og lad stegefedtet blive i panden. Detskal nemlig blive til en lækker sovs, og derfor behøver du heller ikke slukkefor varmen endnu.

Sovs

  • Pandesovsen laves – sjovt nok – i den pande, du stegte frikadellerne i. Deter nemt, og du sparer opvasken!
  • Tilsæt mel, 5 dl vand fra kartoflerne (som har kogt, imens frikadellernestegte) og mælk til stegefedtet, og rør rundt.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber, gastrik og ketchup.
  • Bum – og du har verdens nemmeste sovs!
  • Servér og nyd de lune dunser med kartoflerog løgmarmelade. Velbekomme!

Noter

Frikadeller

Kan frikadeller laves i airfryer? Du kan nemt lave frikadeller i din airfryer, som stadig bliver saftige og lækre. Det smarte ved at tilberede frikadeller i en airfryer, er at de helt passer sig selv så du ikke skal passe dem på samme måde, som når du laver dem på panden.

Hvor længe kan frikadeller holde sig i køleskabet? Stegte frikadeller kan holde sig i køleskabet mellem 2-4 dage. Varm dem op inden servering og så vil de stadig smage fantastisk.

Hvad spiser man til frikadeller? Det er svært at sige præcis hvilket tilbehør du skal lave til dine frikadeller, da der ikke kun er et svar. Til Vores frikadeller laver vi ofte en lækker pandesovs og kartofler, men der er selvfølgelig altid værdi i variation så herunder har vi samlet nogle af vores bedste opskrifter på tilbehør der vil passe perfekt til dine frikadeller.

Løgmarmelade
Løg og marmelade er ikke umiddelbart to ting, de fleste forbinder med hinanden. Ikke desto mindre er løgmarmelade et utroligt lækkert og velsmagende tilbehør, der kan anvendes i mange sammenhænge.
Læs opskriften her
Løgmarmelade
Kartoffelsalat
Her har vi en lækkert og nem kartoffelsalat. Denne udgave er en kold kartoffelsalat og et dejligt tilbehør til en grillaften.
Læs opskriften her
Kartoffelsalat med chili og flæskesvær
Kartoffelsalat er en sand klassiker til buffeen og til sommerbordet, når der er kød på grillen og rosé i glasset. Alle grønne råvarer passer mere eller mindre sammen, og kombinationen af kapers og frisk grøn chili smager himmelsk. Og flæskesvær og forårsløg på toppen er virkelig prikken over i'et!
Læs opskriften her
Kartoffelsalat med flæskesvær
Stegte rosenkål
Nem, hurtig og lækker måde at tilberede rosenkål på. Rosenkålen er tilberedt i rigeligt smør og citronsaften får smagen til at gå i en højere enhed.
Læs opskriften her
Grøntsagsgratin med kartofler, porrer og selleri
Gratin er en rimelig simpel ret, der passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Den er skøn på hverdage eller på søndage, hvor der skal tømmes ud i køleskabet.
Læs opskriften her
Grøntsagsgratin med kartofler, porrer og selleri1
Syltede rødbeder
Læs opskriften her