Gastronomisk Undergrund - februar 2020

Gastronomisk Undergrund - februar 2020
Indholdsfortegnelse

Så har Gastrofun endnu engang været med på en omgang Gastronomisk Undergrund. Det er anden gang og helt sikkert ikke sidste gang – hvis vi altså kan få billetter igen. For mit eget vedkommende var det første gang.

Billetterne blev sat til salg på slaget 10:00, og et øjeblik efter var de revet væk. Sidst foregik arrangementet på Frederiksgade 42, men denne gang var det rykket ind i testkøkkenet hos Bendt Brandt i Aarhus. Kokkeholdet bestod af en garvet kok, et par yngre kokke og et par kokkeelever, som hver stod for en ret. 

Vi ankom til stedet klokken 18 og blev gennem det flotte showroom ledt ind til testkøkkenet, hvor vi blev vist til rette ved ét af i alt 3 langborde. Her blev vi budt velkomne og fik serveret aftenens første ret:

Østers med wasabi panacota og lynsyltede agurker.

Den var delt i to og skulle ikke bare sluges, men nydes i flere bider (for en gang skyld).

Himmelsk!   

Gastronomisk Undergrund

Vi vidste ikke i forvejen hvilke retter, der ville blive serveret, så jeg var en tur i min lokale brugs og købe en Pfaff Tradition Pinot Gris fra Alsace og en Peter Yealands Pinot Noir fra New Zealand  – ikke noget fancy, men et par gode flasker til under 100 kroner stykket.

Vinen gik såmænd udmærket til vores østers, og den gjorde sig også fint til vores næste ret, der var en torskeceviche med mango, agurk og sesam. En rigtig lækker og frisk ret til den sarte side, og som ikke blev mindre sart af de lidt umodne mangoer.

Det gjorde nu ikke noget, og man kunne næsten have bildt nogen ind, at det var med vilje. Efter sigende var råvarerne sponsoreret, og kokkene havde derfor ikke selv udvalgt dem, og én af deres udfordringer var i den forbindelse at få det bedste ud af dem. Det er altid godt med sådan et par benspænd!

Gastronomisk Undergrund

Gastronomisk Undergrund

Vores tredje servering var en helt fantastisk torsk, der var glaseret med en karamel lavet på sukker og baconfedt. Den blev serveret med Pommes Anna og en fantastisk sauce med stenbider- og lakserogn. Som en lille gimmick glimtede hele tallerkenen af sølvstøv, som kokken havde sprayet ud over alle anretningerne lige inden servering.

Det kan hurtigt blive for meget med alt det sølv og guld. Og lige pt skal der, hvis man ser på instagram i hvert fald, bladguld og kaviar på alting. Dér må jeg sige, at der var mere finesse over sølvsprayen og den fermenterede lime, der blev revet over retten, og som også blev sendt rundt ved bordet, så vi kunne kigge og dufte og snakke. Én af de bedste, hvis ikke dén bedste fiskeret, jeg har fået til trods for, at torsken var en smule overtilberedt.

Til denne lidt tungere fiskeret valgte vi at tage hul på pinot noir’en. Det var et ganske fint match. Indtil videre var vi fuldt ud tilfredse med serveringerne.

Udover den lækre mad og nogle gode, detaljerede præsentationer, var der også mulighed for at snakke med kokkene undervejs. Det var både sjovt og informativt, og det åbnede op for snakken med de andre gæster ved bordet - andre glade, nørdede amatører som os selv, og som ligeledes sad med masser af gode spørgsmål og viden omkring maden.

Vi sad blandt andre til bords med en sælger fra Bendt Brandt og med et par konsulenter fra Videnscenter fra fødevareudvikling. Jeg var i mit es i hvert fald!

Gastronomisk undergrund

Efter de tre fiskeretter var det tid til desserten. Den første dessert var et nyt "take" på en fastelavnsbolle – en choux craqeline, som er en vandbakkelse med en lille kagedej på toppen, og som krakkelerer og bliver sprød, når man bager den. Indeni var der en flødeskum på kokosfløde, en kefirlimecreme og nashipære. En virkelig lækker asiatisk inspireret fastelavnsbolle, som der desværre kun var én af!

Mon ikke der kommer en lignende opskrift på GastroFun? Det tror jeg nok lige, der gør!

Gastronomisk undergrund

Gastronomisk undergrund

Aftenens sidste ret var endnu en nyfortolkning. Denne gang stod den folkekære klassiker, københavnerstangen, for skud. Det blev til en ananasfromage, der blev støbt i små ovale forme og toppet med syltede ananas med vanilje og malet med hvid chokoladespray for en sart sprød skal og en flot tekstur. Dem fik vi to af sammen med en kugle virkelig cremet vaniljeis på sprød hvid chokolade. Et par himmelske mundfulde fra Rasmus Bundgaard.

Gastronomisk Undergrund

Gastronomisk Undergrund

Dén opskrift vil vi gerne have fingrene i.

Til sidst sluttede vi af med et par lækre små flødeboller: Én med en slags limefyld og med ruby chocolate, og én uden chokolade med kefirlime.

Den første var klart bedst. 

Gastronomisk Undergrund

Gastronomisk Undergrund

Alt i alt en helt fantastisk aften med masser af gode snakke og store smagsindtryk, masser af information og fornyet inspiration. Og så er det bare hjem og komme i gang i køkkenet igen. 

Prisen for sådan et arrangement var i den grad overkommeligt. Vi kom af med 375 kroner per mand for 5 retter. Vinen havde vi selv med, og her kan man jo gøre så meget ud af det, som man nu vil. De to flasker kostede os 75 kroner per styk, og dermed havnede vi altså på en samlet pris på 900,00 kroner for to (tilfredse) mand!

Dét gør vi snart igen!

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier