En smuttur med smag 

©Jana Augustin, TMN
Underrubrik
Efterårsferien er lige om hjørnet. Det er idylliske Stade og området Altes Land am Ebstrom også. Efterårets smuttur ligger blot ca. 400 km fra Aarhus eller København. Her venter dig en fryd for øjet og for ganen. 
Indholdsfortegnelse

Hvor godt kender du det tyske køkken? Selvom hver fjerde dansker foretrækker Tyskland som kulinarisk rejsemål blandt vores nabolande, tror halvdelen af danskerne, at det nordtyske køkken for det meste består af øl og pølser! Intet kunne være mere forkert. 

Den tyske delstat Niedersachsen har derfor gennem hele 2018 sat fokus på de kulinariske oplevelser. Niedersachsen som er en af de største delstater i Tyskland, er kulinarisk mekka - ikke mindst på grund af områdets store variation. Her er vand, land, hede og bjerge. Ingen delstat har samme store variation. Det smitter naturligvis også af på gastronomien. I Niedersachsen findes der fx 12 restauranter med sammenlagt i alt 15 Michelin stjerner. 

Men du kan selvfølgelig få øl her, hvis du vil. Prøv blot et af de mange små lokale bryggerer. Hovedstaden i Niedersachsen, Hannover, er desuden hvert år vært for Tysklands næstestørste Oktoberfest! 

 

Med madbloggere på smuttur

Linn fra bloggen Frøken Kræsen og Maria fra bloggen Mad og kærlighed tog imod et tilbud fra turistorganisationen i Niedersachsen om at lære det lokale køkken bedre at kende. Deres kulinariske smuttur bød blandt andet på et besøg på en æbleplantage og kokkerier på et gammelt museumsskib i Stade. Her gav de to madskribenter deres personlige bud på en nordtysk ret.
Deres smuttur begyndte i hovedbyen Stade, som gav en fantastisk ramme med sin middelaldercharme og smukke gamle bindingsværkshuse. Her skulle der provianteres og kurven blev fyldt med friske råvarer og friske fisk fra det lokale marked. De to bloggere skulle dyste i Niedersachsen Food Challenge 2018 og på bedste vis dupere de lokale tyske madkendere. 
 

Smag på Altes Land am Elbstrom 

Ferieregionen Niedersachsen er berømt for de hvide asparges og den helt særlige aspargesrute, herudover kan du opleve Nordtysklands største frugtareal med æbletræer så langt øjet rækker – og stort set på den anden side af grænsen. 

Om du er til aktiv, kulturel eller kulinarisk ferie – i regionen findes der noget for alle. Foruden de mange små hyggelige caféer, gourmetrestauranter, madmarkeder og selvfølgelig de traditionelle julemarkeder. Kan du få dejlige oplevelser året rundt. Fra Stand-up paddling på floden eller en shoppingtur gennem den mere end 1000 år gamle by. 

© Martin Elsen, TMN
 

Frugtplantagerne i Altes Land 

Et besøg i de kendte frugtplanter er obligatorisk! Plantagerne, der i daglig tale omtales som Altes Land – Det Gamle Land - er Tysklands største sammenhængende frugtdyrkningsareal med over 18 millioner frugttræer. Her er cykelruter, små hyggelige gårdbutikker og cafeer. Om efteråret bliver de sprøde æbler høstet, og det regionale køkken kreerer delikate måltider af høsten.

© Gerhard Adrian, TMN

 

Det obligatoriske julemarked 

Selvfølgelig har Stade sit eget smukke julemarked. Og det skal du opleve. Du finder den berømte julestemning på Hökerstraße. De små stræder i den gamle by er lyst op med julelys og pynt, og du bliver ikke snydt for julens sangkor. Julemarkedet er i år fra den 26. november til den 23. december.

Hvis du vil vide mere om Altes Land am Ebstrom og de aktuelle oplevelser bør du tjekke: https://www.urlaubsregion-altesland.de/urlaubsregion/welcome.html og du finder Linn og Marias opskrifter på https://www.facebook.com/niedersachsen.vanebrydende.oplevelser/

© Jana Augustin, TMN.

Hvis du vil vide mere om Altes Land am Ebstrom og de aktuelle oplevelser så finder du det meste information her og du kan løbende finde Linn og Marias opskrifter her.  

Hvis du vil prøve kræfter med en af de lokale retter, så anbefaler Linn og Marias ”Fisk og æble” - læs opskriften her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier