Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

De bedste japanske knive: Beskrivelse og anvendelse

REDAKTION | 22. juni 2022

Der findes et utal af forskellige knive på markedet, og når man taler om japanske knive, er det naturligvis en helt anden historie. I denne artikel vil vi kigge nærmere på tre forskellige slags: nakiri, gyuto og santoku. Vi vil beskrive deres anvendelse samt give et bud på, hvilken type kniv du skal vælge, alt efter hvad du skal bruge den til.

Nakiri

Nakiri kniven er en type vegetabilsk kniv, og den har en ret nyttig form, når det kommer til at skære grøntsager. Den er også kendt som grøntsagskniven. Den er flad og har en lige kant, og dette gør den ideel til at skære i tykke og seje grøntsager, som for eksempel gulerødder og kartofler. Nakiri kniven kan altså være en nyttig allieret, når du laver mad med masser af grøntsager. Selvom den minder om en økse i sin form, så kan den ikke hugge i ben eller knogler. Hvis du vil læse mere omkring hvilke skæreteknikker der er til grøntsager, så læs med her.

Gyuto

Gyuto kniven er den mest alsidige af de tre, og den kan bruges til næsten alt. Gyuto kniven har en lige kant og en spids, og den er derfor god til både at skære i grøntsager og kød. Gyuto kniven er altså en god allround-kniv, hvis du ikke har behov for en mere specialiseret kniv.

Santoku

“Santoku” betyder noget i stil a la “de tre fordele”, da den kan benyttes til at skære grøntsager, fisk og kød. Den sammenlignes med en generel kokkekniv, som vi kender herfra Europa.

Santoku kniven er noget mindre end de to andre, og den har en rund kant. Santoku kniven er ideel til at skære fisk og kød i skiver, og den er derfor en nyttig kniv at have, hvis du laver mad med fisk eller kød. Santoku kniven kan også bruges til at skære grøntsager, men da den har en rund kant, er den ikke så nyttig til at skære i tykke og seje grøntsager.

Når du skal vælge en ny kniv, er det naturligvis vigtigt, at du vælger den type, der passer til dine behov. Nakiri kniven er god til at skære grøntsager, gyuto kniven er god til næsten alt, og santoku kniven er god til at skære fisk og kød. Så vælg den type kniv, der passer bedst til det, du skal bruge den til.

Vi håber, at denne artikel har givet dig nogle gode indsigter i, hvilke japanske knive der findes, og hvad de kan bruges til. Husk, at når du skal vælge en ny kniv, så er det vigtigt, at du vælger den type, der passer bedst til dine behov. Så tag et kig på de tre nævnte typer og vælg den, der passer bedst til dig. God fornøjelse!