Culotte udskæring – En mini guide

Culotte udskæring
Indholdsfortegnelse

Culottestegen er et sikkert og populært valg. Udskæringen, der sidder bagerst på oksen, øverst på låret, er et meget fint og magert stykke kød. Som slagter gælder det om at lægge sin udskæring ved en karakteristisk kirtel for at undgå at få for meget af oksens yderlår med. Vil du vide mere om, hvor din culottesteg eller en anden okseudskæring kommer fra, har vi samlet en oversigt her.

 

Vi sikrer den gode udskæring af din culottesteg – og et par tips

Vi anbefaler at tilberede culottestegen sous vide/vandbad.

Vi giver den 6 timer ved 54 grader, hvorefter vi steger den i rigeligt smør/olie på begge sider, til den får en god karameliseret stegeskorpe.

Hvis du ikke tilbereder den via stegning eller ovn og gerne vil undgå, at stegen krøller sammen - så fjern den store, brede sene i stegens bund. Du skal også huske at skære ridser i fedtlaget som vist på billedet.

Når du skal skære den ud, så skær på tværs af muskelfibrene i tynde, ensartede skiver, så er kødet både lettest at skære og tygge.

Culotte udskæring

Culotte udskæring


Sponsoreret indhold:

Der er masse af ventetid i sådan en opskrift, så den kan f.eks. bruges på at streame film/serier på Netflix eller spille onlinespil. Du kan bl.a. finde bonus uden indbetaling her.

Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier