x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Boxmadras: Tips til at vælge den rigtige

SPONSORERET INDHOLD | 5. oktober 2021

Når man skal til at vælge en madras, er det vigtig at vælge den helt rigtige, da der typisk bliver brugt mange timer i sengen. Det kan dog blive meget overvældende, når man skal ud og danne sig et overblik over de mange forskellige typer madrasser. Læs med herunder om hvorfor en boxmadras kunne være det rigtige valg for dig, og hvordan du vælger den rigtige madras. 

Hvis man for eksempel tager en tur ud blandt de danske sengeforhandlere, vil man hurtigt opdage, at der findes et hav af forskellige typer madrasser. De findes bl.a. i forskellige størrelser samt forskellige hårdhedsgrader. Det er dog bare nogle af de forskellige ting, man bør kigge på, når man skal ud og have en ny madras. 

Boxmadrasser er én af de mest populære typer madrasser i Danmark og Skandinavien generelt. Herunder kan du læse mere om, hvorfor det er tilfældet, men lad os først få overblik over nogle forskellige typer madrasser. Det vil nemlig hjælpe dig til at få et bedre overblik over og indblik i, hvad der findes derude blandt forhandlerne.

Typer af madrasser

Der er flere forskellige typer af madrasser. Herunder har vi valgt fire af de mest populære herhjemme. Nogle gange kan madrasser være en blanding af flere typer madrasser, som eksempelvis en skummadras, der også har en indbygget topmadras.

De forskellige madrastyper har alle deres fordele og ulemper, og i mange tilfælde kommer det også meget an på smag og behag, hvad der er rette valg for lige netop dig.

Boxmadrasser

Boxmadrasser indeholder stærke fjedre. Fjedrene fylder en stor del i madrassen, men der sidder typisk også et lag skum i toppen af madrassen – altså rundt om fjedrene. Derudover er der en trækant hele vejen rundt i bunden af madrassen. Det er nok især trækanten der giver boxmadrassen dens navn, da den nemlig ser lidt ud som en box.

Derudover er lamelbunden også indbygget i bunden af madrassen. Til sammen betyder disse ting, at boxmadrasser i mange tilfælde faktisk bliver beskrevet som egentlige senge.

Springmadrasser

Springmadrassen er en madras, som fx ofte vil være at finde ovenpå boxmadrassen i en kontinentalseng. Denne madras har ikke en sengeramme eller bund, som det var tilfældet med boxmadrassen. Derimod består den typisk af en kombination af fjedre og skum.

Skummadrasser

Skummadrasser adskiller sig meget fra de to førnævnte madrasser. En skummadras har nemlig typisk ikke fjedre i madrassen men består derimod primært af skum. Det kan til gengæld være forskellige typer af skum. Noget populære typer af skum i skummadrasser her i landet er memory skum og latex. 

Topmadrasser

Topmadrasser er en hel klasse for sig selv. Det er nemlig en type madras, som man ligger på toppen af sin primære madras. Formålet med en topmadras er både at beskytte selve madrassen, men også at give mere komfort til den sovende. For eksempel kan man få en topmadras i memoryskum eller latex, alt efter hvad man synes er mest lækkert og behageligt at sove på. 

Uanset hvilken type madras man kigger på, så kan den findes i forskellige kvaliteter. Derfor er det vigtigt – udover at finde ud af hvilken type madras man skal have – at finde ud hvor god kvaliteten er af den enkelte madras er.

Fordele ved boxmadrasser

Så er spørgsmålet: hvad er fordelen ved at vælge en boxmadras frem for en af de andre typer? Grunden til at mange danskere elsker boxmadrassen er enkeltheden i en boxmadras.

I modsætning til de andre typer madrasser, så behøver man nemlig ikke at købe en sengeramme og lamelbunde for at have en komplet seng. Med en boxmadras behøver man derimod kun at sikre sig at der følger ben med, montere dem på bunden af boxmadrassen – Og så har man en seng og madras i én. 

Hvis man vælger en boxmadras, kan man altså undgå at skulle købe en separat sengeramme. Det kan i mange tilfælde være en billigere løsning, som også er ganske nem at have med at gøre. Man har naturligvis muligheden for at lægge sin boxmadras i en sengeramme, hvis man ønsker det, men det er ikke nødvendigt.

Det fantastiske med en boxmadras er altså de forskellige muligheder, man har til rådighed. I princippet behøver man dog kun nogle ben og typisk en topmadras på toppen, og så er man klar til at gå i seng.

Vælg den rigtige madras

Når man skal ud at have en ny madras, er det vigtigt at vælge den helt rigtige. Når man sover omkring anbefalede 8 timer om dagen, så er det altså en tredjedel af et døgn, man tilbringer i sin seng. Derfor er det vigtig, at man ligger på den rigtige madras, så man undgår irritationer og smerter i for eksempel nakke og ryg.

Generelt kan man sige, at jo mere man vejer, jo hårdere skal madrassen være. Især hvis man har en tendens til at ligge på maven, så skal madrassen være fast nok til at give den rigtige støtte.

Køber du din madras online så læg gerne mærke til, hvilke betingelser shoppen giver for ombytning. Ofte er de faktisk ganske fordelagtige, og vi ser således bl.a. webshops, som tilbyder ombytning i op til 100 dage. Hermed får du gode muligheder for at prøve boxmadrassen af i hjemmets trygge rammer.