Blender

Blender
Underrubrik
Blendtec Designer 650
Indholdsfortegnelse

Der er visse køkkenmaskiner, der hører sig til i ethvert køkken. Én af disse er den helt klassiske blender. Den klassiske, kraftfulde blender er ét af de mest gængse apparater, du kan beslutte dig for at installere i dit køkkenrepertoire, da den kan bruges i et væld af sammenhænge. Derfor er det også væsentligt, at du køber en rigtig god én af slagsen.

Selvom blenderen i sin grundform er en ret simpel anordning, så er der stadig stor forskel på de forskellige typer på markedet. Herunder bliver du meget bedre rustet til at navigere i udbuddet.

 

Hvorfor skal man eje en blender?

Blenderen er et ekstremt alsidigt værktøj, og har du først ejet én, skiller du dig nødigt af med den igen. Mange af os lader den ligefrem stå fremme på køkkenbordet, uanset om der er tale om den helt klassiske blender, stavblenderen eller "smoothieblenderen": Da blenderen er så hyppigt anvendt i alt ligefra morgenmad til desserter, kan det knap svare sig at pakke den væk efter endt brug.

Herunder kommer vi nærmere ind på den helt klassiske, kraftfulde blender, som vi mener alle bør eje.

 

Hvad er en blender?

Reelt set er en blender temmelig simpel: Den består af en kande (også kaldt "huset"), der er udført i enten plast, stål eller glas. Kanden er placeret ovenpå en motordrevet metalkniv.

Knivene i en blender er ofte ikke helt så skarpe som i den store foodprocessor, men fordi blenderens knive er specielt vinklet i bunden af den dybe, smalle kande, dannes en meget kraftig hvirvel, hvilket gør en god blender i stand til at findele selv de groveste og mest fiberrige fødevarer.

En blender, uanset kvalitet, skal grundlæggende kunne varetage opgaver som at hakke, knuse og blande. Hvad den til gengæld er i stand til at bearbejde, ja, det varierer fra produkt til produkt. Nogle blendere kan knuse is, andre kan ikke. Nogle kan lave de mest silkebløde og glatte hindbærsmoothies, andre vil efterlade små stykker af frugt.

Blendtec Designer 650-blenderen kan klare alle opgaver i et snuptag uden at blive det mindste overbelastet. Hvilken blender, du imidlertid bør vælge, afhænger af dit behov: Des oftere, du bruger din blender, des vigtigere er det, at motoren er god og holdbar, så den ikke pludseligt står af. Vil du desuden kunne knuse isterninger (og hvorfor skulle du dog ikke ville det!) og samtidig lave større portioner ad gangen, så er hverken stavblenderen eller den såkaldte smoothieblender opgaven voksen. Så skal du op i den helt klassiske og kraftfulde blender.

 

Hvor mange watt skal en blender have?

Hvor kraftig motoren bør være, afhænger som sagt af dit behov. Der er dog næppe noget så frustrerende som en blender, der ikke engang magter opgaven at knuse eksempelvis isterninger eller frosne jordbær til noget så simpelt som en strawberry daquiri.

En god tommelfingerregel er, at en blender skal have minimum 1000 watt for at kunne knuse is. Blendtec Designer 650 har intet mindre end 1550 watt, så her er du mere end godt dækket ind.

Der er dog også andre faktorer, der er med til at afgøre, om en given blender er en god investering for lige præcis dig.

 

Hvad kan man bruge en blender til?

Én ting er, at du naturligvis investerer i en rigtig god blender, som du kan få glæde af i adskillige år frem. En anden ting er, at du selvfølgelig skal have mest muligt ud af din fantastiske maskine.

Hvis du troede, at blenderens primære formål i livet er at blende cremede smoothies og græskarsupper, så tro om igen.

Herunder får du gode råd til at få brugt din blender så ofte som overhovedet muligt. Husk dog, at det alt andet lige afhænger af blenderens kvalitet og ydeevne, hvilke af disse opgaver, den vil kunne varetage.

 

Puré: Uanset hvilken grøntsag/frugt du gerne vil lave en puré ud af, så vil en god blender altid være vejen frem til at få succes med at få det blendet/puréret. Enhver der har set Masterchef ved at Jesper Koch kræver at en puré er glat som en barnenumse. I efteråret 2019 så man også at alle puréer i programmet blev lavet med en Blendtech blender.


Smørepålæg: Brug blenderen til at lave hjemmelavet nutellakokossmør, mandelsmør, peanutbutter og leverpostej. Det er nemt, billigt og lækkert, og som bonus har du altid fuld kontrol over, hvad dit smørepålæg indeholder.


Dip og dressinger: Uanset om du foretrækker at dyppe dine tortillachipsguacamole, salsa eller en creme fraiche dressing, så klarer en blender denne opgave så let som ingenting. Du kan også ganske nemt lave en god, cremet hummus eller baba ganoush til eksempelvis grøntsagsstængerne eller salaten - og så er pesto naturligvis ej heller at forglemme.


Smoothies, milkshakes og is: Hører du til én af dem, der holder af at starte dagen med et godt vitaminboost, så er frugt- og grøntsagssmoothies helt ideelle. Om morgenen må det hele gerne gå så nemt, hurtigt og smertefrit som muligt, og derfor er en kraftig blender din bedste ven. Er du til noget koldt og sødt senere på dagen, kan blenderen også klare en iskaffe med vaniljeis, en cremet milkshake eller en syrlig jordbærsorbet for dig.


Juice: Har du ikke en juicepresser, er det faktisk også muligt at bruge en blender i stedet - se blot her.


Suppe: Mange supper, eksempelvis græskarsupper, jordskokkesupper eller kartoffel-/porresupper, skal gerne være helt glatte, cremede og lette som en sky. Dét bliver de, hvis du giver dem en tur i en kraftig blender.


Fars: Kom alle ingredienserne til frikadellefarsen, kødbollerne eller falaflerne i blenderen - så har du hænderne fri til at lave andre ting imens.


Mel og krydderiblandinger: Brug blenderen til at blande dine helt egne krydderiblandinger af tørrede krydderurter, eventuelt tilsat salt og peber. Du kan også lave den egyptiske krydderiblanding, dukkah, til at drysse ovenpå eksempelvis kød.


 

Hvad er en RIGTIG GOD blender?

Motorkraften er uden tvivl et essentielt parameter, når man vurderer en blenders ydeevne. Dertil er også kapaciteten, rengørings- og brugervenligheden, antal hastigheder og programmer, udseendet samt om maskinen er varmeresistent, nogle parametre, du skal være opmærksom på.

Her er det altid fornuftigt at lade sig guide af eksperternes meninger og anmeldelser, når man skal finde en rigtig god blender.

Blendtec sidder på toppen af markedet, hvad angår blendere, og særligt 650-modellen er en blender, der er blevet rost til skyerne i diverse tests.


BLENDTEC DESIGNER 650 blender


Blendtec skiller sig ud fra andre på markedet. Bl.a. på følgende punkter:

 • At kniven slet ikke er en kniv, men nærmere en hammer: Den er på ingen måde skarp – og bliver derfor heller ikke sløv med tiden: Den er konstrueret til at holde til alt. 
 • Al kraft kommer fra motoren på hele 3 hestekræfter.
 • Blendtecs kander er helt uforlignelige: Ved at lave asymmetriske kander bryder de de strømhvirvler, der ofte gør, at blendere ikke virker optimalt fordi ingredienserne bare kører rundt og rundt og rundt og aldrig kommer ned til kniven.
 • Desuden har de Twisterkanden, der med sine ”vinger” kan folde klæge masser tilbage ned til kniven.
 • Blendtecs transmission foregår med metal-mod-metal: Mange blendere har et meget svagt punkt i koblingen mellem motorhus og kande. Det er ikke tilfældet med Blendtec.
 • Du kan lave supper direkte på en Blendtec: Ved at give den fuld skrue i 3 minutter får du en suppe, der er cirka 45 grader celsius varm. Ved at give den tre minutter mere bliver suppen så varm, at du skal puste før du putter den i munden.
 • Det er nemt at gøre kanden ren: Hæld vand i kanden til lidt op over kniven, tilføj lidt sulfo og blend ved fuld kraft i 10 sekunder. Så skyller du kanden af og stiller den til tørre med bunden i vejret. Da den er buet og der er huller i hjørnerne, så løber vandet ud når den lufttørrer.

Motor: 3 hestekræfter, 1550 watt

Materialer: Plast og BPA-fri Tritanplast

Betjening: Kontrolpanel med touchfunktion

Kan knuse is: Ja

Varmeresistent: Ja

Kapacitet: 2,7 liter 

Antal hastigheder: 8

Antal programmer: 6 styk, henholdsvis:

 1. Piskning: Pisker eksempelvis pandekagedejen eller øldejen (betgnetdej / beer batter) helt lind og glat.
 2. Drinks: Knuser problemfrit isterninger.
 3. Smoothies: Laver helt cremede frugt- og grøntsagssmoothies, proteinshakes med videre.
 4. Is: Blender perfekt is, sortbet, milkshake og frozen yoghurt.
 5. Juice: Håndterer selv de groveste grøntsager (og efterlader alle de gode fibre).
 6. Supper: Laver cremede supper og fonduer.

Pulsfunktion: Ja

Varmeresistent: Ja


Blendtec

650-modellen er specifikt udviklet til at kunne blende alt - og det kan den! Både isterninger, frossen frugt og grønt, frø, nødder og meget mere. Blenderen knuser isterninger på få sekunder, og det tager blot 20 sekunder at blende en helt glat smoothie.

Noget af det virkelig smarte ved 650-modellens programmer er desuden, at hastigheden i hvert program justeres automatisk undervejs. Det betyder, at blenderen indordner sig efter den givne opgave.

Derudover er blenderen utroligt nem at rengøre: Kanden kan gå direkte i opvaskemaskinen, imens touch-displayet blot tørres over med en klud.

Se mere til Blendtec Designer 650 blenderen lige her. Den kan bl.a. købes hos KitchenOne her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier