Bæredygtig madindpakning med bivoks papir

Bæredygtig madindpakning med bivoks papir
Underrubrik
Indpak maden med omtanke
Indholdsfortegnelse

I disse dage er der et massivt fokus på de grønne værdier. Det bæredygtige. Det genanvendelige. Det lokale. Det handler i bund og grund om kærlighed og respekt. Kærlighed til og respekt for vores børn, vores børnebørn og vores planet. Det handler om at leve med omtanke, og rydde pænt op efter sig selv, når festen er forbi. Her kan du læse lidt om, hvordan du med Wrappy bivoks papir kan tage de første skridt på vejen til en grønnere hverdag.

 

Store mængder emballage ender i havet

En af de allerstørste udfordringer med miljøforurening er vores forbrug af engangsplastik. Slikpapir, chipsposer, plastiksugerør og mademballage er en helt almindelig del af vores hverdag, men faktisk udgør plastikemballage 39 procent af den plastik, som bliver brugt i Europa (PlasticsEurope). Hvert eneste år samles der uanede mængder plastik op langs verdens kyster – og næst efter cigaretskodder opsamles der allermest mademballage (Ocean Conservancy). Det er et bevis på en livsstil, hvor vi negligerer vores fremtid til fordel for umiddelbar nemhed og faste rutiner.

 

Det skal jo bare være nemt

Efter en lang arbejdsdag er det ikke just tiltalende at give sig i kast med madpakketjansen. Du skærer rugbrød, koger æg, skræller gulerødder, fylder små bøtter med nødder, smøre-smøre, skære-skære, lag på lag. Mange husstande har opgivet at tænke på det bæredygtige, det miljørigtige, det økologiske, det kemifri og det genanvendelige, når det kommer til madpakkerutinen. De mange dogmer besværliggør ganske enkelt processen. Alligevel er det måske på tide, at vi investerer lidt tid i at finde funktionelle alternativer, når de er lige for næsen af os. Følg med herunder.

 

Er der et holdbart alternativ til stanniol og plastfilm?

Genanvendelige, bæredygtige og miljøvenlige drømme. Økologiske, naturlige, plastfri og kemifri valg. Uden BPA. Uden Mikroplast. Listen er lang, når du står i supermarkedet og skæver håbløst til de mange og nemme plastikløsninger, som supermarkedet tilbyder.

 

Bivoks papir, wrap madpapir, wrappy, genanvendelig madindpakning…

… kært barn har mange navne, og dét er der en helt særlig grund til. Bivoks papir, hvad de helt internationale måske ville benævne som bee’s wrap, er et naturligt alternativ til miljøbelastende mademballage. Flere og flere begynder at få øjnene op for produktets anvendelighed og fleksibilitet. To vigtige funktioner, som pludselig gør miljøvenligt madindpakning nemt og overskueligt.

 

Langvarig holdbarhed

Bivoks papir kan holde i cirka et år – også selvom du bruger det hver eneste dag. Derved slipper du for kontinuerligt at fylde op i husstandens emballagedepoter, fordi dit bivoks papir altid ligger klar til at blive genbrugt. Efter et år kan du smide papiret ud i kompostspanden, da det er 100 procent bionedbrydeligt. På den måde indgår de effektive indpakninger i et naturligt kredsløb, som gavner både din sundhed og klodens fremtid.

Bivoks

 

Den Grønne værner om din grønne drøm

Bivoks papir er en funktionel og miljøvenlig løsning. Alligevel er det helt forståeligt, at det første forsøg på at bryde med dine vaner allerede udfordres, når du klikker dig ind på World Wide Web. Her findes et virvar af varianter, tilbud og pakkeløsninger. På Den Grønne, https://dengronne.dk/, er alle de bedste og bæredygtige produkter samlet på ét sted, så du ikke behøver at spendere unødvendig tid på at ransage internettet. Bag webshoppen står Tina – en ildsjæl, som tester alle produkterne i sit eget hjem, så hun sikrer sig, at de grønne løsninger virker helt kompromisløst og optimalt. Udover at fokusere på naturligt og miljøvenligt produktmateriale koncentrerer Den Grønne sig om produkter, som er produceret i Danmark eller Europa. Sidst men ikke mindst er Den Grønne i sandhed en grøn oase af æstetik og lækkerhed. Bæredygtighed behøver ikke at være kedeligt, men kan sagtens fornøje både dit øje, din krop og vores klode.

 

Genanvendeligt, formbart og velduftende

Bivoks wraps er noget så simpelt som økologisk bomuldsstof, imprægneret med bivoks og jojobaolie. Produktet er naturligt antibakterielt og skal blot skylles under den kolde eller lunkne hane efter brug. Wrappen bliver blød og føjelig af varmen fra dine hænder, og den naturlige imprægnering har en limende effekt, som gør indpakningsprocessen enormt effektiv. Bivoks papir fungerer helt optimalt som madpakkeemballage, men wrappen kan også bruges som låg til dine skåle, over et tærtefad eller som indpakning rundt om en ost, et brød eller et halvt rødløg.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier