Hos os er vildsvinefrikadeller et af årets højdepunkter, og vi ser frem til, at kødet, som regel i efteråret, lander i supermarkedernes køledisk. Vi rører farsen med feta og chili, og kombinationen er magisk.
Hos os er vildsvinefrikadeller et af årets højdepunkter, og vi ser frem til, at kødet, som regel i efteråret, lander i supermarkedernes køledisk.
Vi rører farsen med feta og chili, og kombinationen er magisk.
Server frikadellerne med dit foretrukne tilbehør eller brug dem som en del af en buffetservering.
Antal: personer
Vildsvinefrikadeller
Hos os er vildsvinefrikadeller et af årets højdepunkter, og vi ser frem til, at kødet, som regel i efteråret, lander i supermarkedernes køledisk. Vi rører farsen med feta og chili, og kombinationen er magisk.
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Grej
- Håndmixer (mulighed 1)
- Røremaskine (mulighed 2)
Ingredienser
- 500 gram Hakket svinekød vildsvin
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Løg revet
- 50 gram Feta smuldret
- 0.5 stk. Chili rød
- Peber
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Kom hakket kød i en skål og tilsæt salt.
- Rør kødet sejt med saltet - brug en røremaskine eller elpiskerens dejkroge.
- Lad kødet hvile i 10 minutter.
- Flæk chilien og fjern evt. kernerne. Det er kernerne, der bidrager med mest af den stærke smag, så fjern alle eller en del af disse, hvis du ikke er vild med meget stærk mad.
- Tilsæt hakket chili, feta, æg, løg og peber.
- Rør farsen godt sammen med de øvrige ingredienser, den skal være sej og luftig.
- Lad farsen trække i cirka 30 minutter (den skal have stuetemperatur, når du steger frikadellerne).
- Opvarm en pande og steg frikadellerne i rigeligt smør. Lad dem danne en god stegeskorpe, inden de vendes.
- Server frikadellerne med en tomatsovs, grøntsager samt kartofler eller ris som tilbehør.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.