Vaniljekranse med mandler

Vaniljekranse med mandler
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:26
Beskrivelse

Dejlige og lækre vaniljekranse med mandler.

Vi spiser mange vaniljekranse hjemme i min familie og da jeg lidt spontant ville bage nogen i weekenden, konstaterede jeg at jeg var løbet tør for mandelmel.

Heldigvis havde jeg en del usaltede mandler i køkkenskabet, så det blev blendet i en minihakker, så jeg fik en lidt grovere udgave end disse vaniljekranse, som jeg plejer at bage.

Denne dej er for fast til en sprøjtepose, så den kræver at du har en kødhakker, enten en med håndsving eller en du kan sætte på din røremaskine.

Vaniljekranse med mandler

Sværhedsgrad
Udbytte
45 stk.
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
125 g Sukker
250 g Hvedemel
200 g Smør
100 g Mandler (med skal (usaltet))
Vejledning

Dej

Put dine mandler med skal i en minihakker og hak indtil det minder om en grov mel.

Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud. Bland kornene sammen med en smule sukker på et spækbræt.

Bland vaniljesukker med sukker, mel og mandlerne i en skål.

Tag smørret og skær det tern på cirka 2 x 2 cm.

Smuldr det i melblandingen og ælt det. Det kan du gøre på en røremaskine eller med hænderne.

Tilsæt æggeblommen og ælt den godt igennem indtil den har samlet sig. Det kan du se ved at der ikke er sprækker i dejen.

Sæt dejen på køl i cirka 1 time. Du vil sagtens kunne have lavet dejen dagen inden eller give den længere tid.

 

Formning

Denne dej er for fast til en sprøjtepose, så den kræver at du har en kødhakker, enten en med håndsving eller en du kan sætte på din røremaskine.

Klargør kødhakkeren og sæt en stjerneform på.

Skær dejen i mindre stykker og start maskinen.

Kør dejen igennem kødhakkeren og læg de lange striber på køkkenbordet. Her er det bestemt lettest at være to personer.

Skær dejstriberne/pølserne i stykker af cirka 6-8 cm og form dem til en krans. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.

 

Bagning

Bag dem i 9-11 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

De skal tage en smule farve, så er de færdige.

Når de er færdigbagte, skal de tages af bagepladen og placeres på en rist, så de kan køle af.

Jeg opbevarer dem altid i kagedåser med bagepapir i toppen/låget.

Vaniljekranse med mandler


Se en teaser til vores video hvor vi laver vaniljekranse her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Noter

Et tip til den overskydende dej, der sidder fast i kødhakkeren er at rulle den til små kugler a' la' pebernødder og så give dem et let tryk med en gaffel/hånd/mønster, så får du noget ud af alt dejen.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier