ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vagtler

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 7. november 2018

Vi har fået denne opskrift fra en af de fine restauranter i Aarhus, hvor vi har spist denne ret som forret. Retten er til 16 personer, men du kan selvfølgelig lave den i mindre portioner ad gangen. Det er lækre, små vagtler sammen med en soufflefars og skysovs.


Antal: 16 Portioner

Vagtler

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 16 stk. Vagtler
  • 1 kilogram Svampe Friske
  • 8 deciliter Oksefond Kraftig og nedkogt med rødvin
  • 250 gram Smør Usaltet
  • 2 stk. Kyllingebryst Gerne store
  • 200 gram Foie gras Enten rå eller terrine
  • 3 stk. Æg
  • 3 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

  • Udben vagtlerne og køl dem ned.
    Blend kyllingekødet i en foodprocesser med salt og peber og æg. Det skal blendes sejt og tilsæt herefter løbende fløden.
    Pluk din foie gras og kom et par store stykker ned i soufflefarsen. Vend det forsigtigt deri.
    De små udbenede vagtler fyldes nu med farsen og lukkes med en lille kødnål, eller bindes op. Kan også rulles i smurt sølvpapir, og pocheres i 20 min., dagen før. Ristes af og varmes i ovn ved 200 grader celsius.
    Fuglene placeres nu i en smurt bradepande og stilles i en forvarmet ovn  (190 grader celsius) i cirka 12 minutter.
    Tages ud og afsvales i cirka 12 minutter.
    Kalveskyen monteres med smørret og smages til. Svampene steges på en pande og smages til,
    Til sidst skal vagtlerne i en 225 grader varm ovn og færdigsteges i cirka 5-7 minutter.
    Tilbehøret kan selvfølgelig varieres i det uendelige alt efter årstiderne og ens egen smag.
     

Om forfatteren