ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Studenterbrød

MICKICHENG | 13. maj 2020
Så fik jeg i dag lavet disse mega lækre studenterbrød! Og en KÆMPE portion af dem!! Og de smager simpelthen så KNALDHAMRENDE GODT!!

HAAAAPS!!! ??

Så fik jeg i dag lavet disse mega lækre studenterbrød!

Og en KÆMPE portion af dem!! ??

Og de smager simpelthen så KNALDHAMRENDE GODT!! ????

Hvis man er mere til romkugler, så laver man bare romkuglemassen alene! Den er helt eminent, og jeg er sikker på, at du vil komme til at elske denne opskrift også ??

Opskriften giver 16 store eller 24 almindelige stykker.


Antal: 24 stk.

Studenterbrød

Så fik jeg i dag lavet disse mega lækre studenterbrød! Og en KÆMPE portion af dem!! Og de smager simpelthen så KNALDHAMRENDE GODT!!
3.63 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: MickiCheng
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Mørdej

  • 85 gram Flormelis
  • 200 gram Smør
  • 300 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knsp. Salt
  • 0.5 deciliter Vand koldt

Hindbærlag

  • 400 gram Hindbærmarmelade
  • 2 spsk. Citronsaft

Romkugledej

  • 1500 gram kage rester - jeg bruger gerne mazarinkage, hindbærroulade og sandkage
  • 6 spsk. Abrikosmarmelade
  • 6 spsk. Kakao
  • 120 gram Makroner
  • 2 spsk. Romessens
  • 2 spsk. Mandelessens

Glasur

  • 400 gram Flormelis
  • Vand
  • krymmel

Sådan gør du

Mørdej:

  • Bland mel, flormelis, salt, vaniljesukker og bagepulver.
  • Smuldr smørret i melblandingen og saml dejen hurtigt med det kolde vand.
  • Pak dejen ind i plastik og lad den hvile på køl i cirka 40 minutter.
  • Tag dejen ud af køl og rul den ud til cirka 35 x 32 cm.
  • Bag bunden i cirka 11-13 minutter ved 200 grader almindelig ovn til kanterne er gyldne.
  • Bunden skal ikke være hård som en kiks.
  • Tag bunden ud, lad dem køle let og smør et tyndt lag indkogt hindbærmarmelade på bunden.


Hindbærlag:

  • Kog hindbærmarmeladen op med citronsaft i en gryde i 5-10 minutter.
  • Marmeladen skal koges ind til cirka halvdelen, så den bliver mere fast.
  • Lad den afkøle inden den smøres på den afkølede bund.


Romkugledej:

  • Smuldr kageresterne sammen inden stor skål og tilsæt abrikosmarmelade, kakao, knuste makroner, rom- og mandelessens.
  • Bland det hele godt sammen!
  • Det kan med fordel køres en røremaskine med K-spaden.

Samling af kagen

  • Fordel romkuglemassen oven på mørdejen med hindbærmarmelade og rør en tyk glasur af flormelis og vand.
  • Smør et tyndt lag glasur på kagen, drys med krymmel og lad kagen sætte sig lidt på køl, inden den skæres ud i passende stykker.
  • Rigtig god fornøjelse med det!!

Noter

PS: Opskriften kan med fordel halveres - og ellers er romkuglemassen den helt perfekte romkugle i sig selv eller som træstamme ????

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her