Stegt rødspætte med kogte kartofler og persillesovs er dansk mad, når det er bedst!
Rødspætter skal steges, så de er sprøde udenpå og saftige indeni. Det er disse, og serveret med en sauce med masser af friskhakket persille og perfekt kogte kartofler, får du et måltid, der er selv en konge værdig!
Skær en citron i både og pres saften over fisken – velbekomme!
Stegt rødspætte med kartofler og persillesovs
Ingredienser
Rødspætte
- 2 stk. Hele rødspætter flåede
- 1 stk. Æg
- 2 deciliter Rasp
- Krydderier salt og peber
- Smør til stegning
Kartofler
- 500 fed Kartofler
Persillesovs
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. Hvedemel
- 1.5 deciliter Mælk
- 1 bundt Persille
- 1 stk. Citron
Sådan gør du
Stegt rødspætte:
- Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
- Hæld raspen ud på en flad tallerken.
- Krydr den let med salt og peber.
- Vend rødspætterne først i æg og derefter i rasp.
- Opvarm en stegepande og steg rødspætterne i rigeligt smør, til de er gyldne og sprøde.
- De skal have cirka 5 minutter på hver side.
Kartofler:
- Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand, til de er akkurat møre.
- Det tager cirka 15 minutter, hvis du bruger kartofler af normal størrelse.
Persillesovs:
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
- Pisk mælken i lidt efter lidt, til konsistensen er, som du synes.
- Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge i et par minutter.
- Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og peber.
Servering
- Server de stegte rødspætter med kartofler, persillesovs og citronbåde.