Den klassiske bearnaisesovs, her i en udgave med brunet smør. Det brunede smør giver karakter og et ekstra pift til saucen og løfter den smagsmæssigt til et anderledes, men uhyre velsmagende, niveau.
Den klassiske bearnaisesovs, her i en udgave med brunet smør.
Det brunede smør giver karakter og et ekstra pift til saucen og løfter den smagsmæssigt til et anderledes, men uhyre velsmagende, niveau.
Server til det, du normalt vil servere en lækker bearnaise.
Antal: personer
Sauce Bearnaise med brunet smør
Den klassiske bearnaisesovs, her i en udgave med brunet smør. Det brunede smør giver karakter og et ekstra pift til saucen og løfter den smagsmæssigt til et anderledes, men uhyre velsmagende, niveau.
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 140 gram Smør klaret
- 40 gram Smør brunet
- 3 stk. Æggeblommer økologiske
- 2 spsk. Bearnaise essens hjemmelavet eller fra flaske
- Citronsaft
- Krydderier salt og peber
- Estragon frisk eller tørret, hakket
Sådan gør du
- Pisk essensen og æggeblommerne sammen i en skål over vandbad, til det skummer og tykner.
- Herefter hældes det brunede smør i lidt ad gangen - igen under kraftig piskning. Når du løber tør for det brunede smør, så skift til det klarede smør.
- Bliv ved i et par minutter, indtil saucen er tilpas tyk og cremet.
- Tilsæt til sidst hakket estragon, salt, peber og citronsaft.
- Saucen er klar til servering og skal spises straks.
- Server den gerne i en lille kasserolle, der har ligget i vandbadet. Den hjælper med at holde saucen på den rigtige temperatur lidt længere tid. Man risikerer nemt at få en sauce der bliver for varm, hvis den forbliver i gryden, der har været på komfuret.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.