ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Saltbagte kartofler

PER ASMUSSEN | 13. juni 2019
Perfekte saltbagte kartofler i mundrette størrelser - de perfekte snacks til en iskold øl eller cocktails! Servér dem for eksempel til sommerens næste havefest - de kan nemt erstatte de gængse chips eller saltstænger, der ofte havner på snackbordet :-)

Et skønt alternativ til den sædvanlige kogte kartoffel på middagsbordet. Disse lækre saltbagte kartofler er helt perfekte til at opgradere de traditionelle danske retter og prøve noget lidt anderledes i hverdagen.

De gør det også fremragende som en mundret snack til iskolde øl eller cocktails. Prøv for eksempel at servere dem til sommerens næste havefest – de kan nemt erstatte de sædvanlige chips eller saltstænger, der ofte havner på snackbordet.


Antal: 4 personer

Saltbagte kartofler

Perfekte saltbagte kartofler i mundrette størrelser - de perfekte snacks til en iskold øl eller cocktails! Servér dem for eksempel til sommerens næste havefest - de kan nemt erstatte de gængse chips eller saltstænger, der ofte havner på snackbordet 🙂
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 400 gram Kartoffel Nye kartofler
  • 25 gram Salt

Sådan gør du

  • Tag en gryde og fyld den med vand.
  • Tilsæt salt og bring det hele i kog.
  • Kom kartoflerne i det kogende vand.
  • Lad kartoflerne koge til de lige akkurat er møre. Tjek kartoflerne ved at stikke i dem med en spids urtekniv.
  • Herefter hældes det meste af vandet fra kartoflerne - lad ca. 1½ cm. vand blive tilbage i gryden.
  • Lad det koge videre og vend rundt i kartoflerne, til det resterende vand er helt kogt væk - vær forsigtig og undlad at prikke hul på kartoflerne undervejs.
  • Lad kartoflerne stå på lavt blus i den nu tørre gryde og vend dem et par gange undervejs, mens de så småt tager farve og rynker en smule.
  • Sluk for komfuret og lad kartoflerne stå og køle lidt af, inden de serveres.
  • Som du kan se, får kartoflerne et tyndt og fint saltlag udover sig. De er fortrinlige som et alternativ til for eksempel chips.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.