ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Saftig porchetta med sprøde svær

MADSGLUNDE | 30. juni 2020
Saftig porchetta med sprøde svær. Hvem elsker ikke sprøde svær? Vi gør og derfor elsker vi denne lækre steg, hvor der er svær hele vejen rundt.

Saftig porchetta med sprøde svær.

Hvem elsker ikke sprøde svær? Vi gør og derfor elsker vi denne lækre steg, hvor der er svær hele vejen rundt.

Jeg syntes det er helt ideelt som en sommerlig udgave af traditionel flæskesteg.

Herudover er det også ideel at tilberede på grillen med rotisseri, her er du sikret knas sprøde svær hele vejen rundt.

Har du ikke rotesseri kan du sagtens lave den i ovnen som jeg har gjort.

Stegen kan spises til stort set alt og fyldet i stegen kan tilpasses til dine smagsløg.

I får her opskriften på denne sommerlige udgave af traditionel flæskesteg.


Antal: 4 personer

Saftig porchetta med sprøde svær

Saftig porchetta med sprøde svær. Hvem elsker ikke sprøde svær? Vi gør og derfor elsker vi denne lækre steg, hvor der er svær hele vejen rundt.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: madsglunde
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 kilogram Svineslag ridset (cirka størrelse)
  • Groft salt
  • Peber friskkværnet
  • 150 gram Soltørrede tomater cirka 1 glas
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 kviste Frisk timian

Sådan gør du

  • Bemærk at du skal bruge bomuldsnor til denne opskrift:
  • Først laves fyldet.
  • Her hakkes soltørret tomater, hvidløg og timian sammen.
  • Smag fyldet til med salt og peber.
  • Fordel nu fyldet godt på kødsiden.
  • Rul svineslaget stramt sammen, så der er svær hele vejen rundt om stegen.
  • Snør et stykke bomuldsnor til køkkenbrug rundt om.
  • Groft salt gnides herefter godt ind i sværrerne
  • Stil nu din porchetta i ovnen på en lille bradepande med rist.
  • Sæt stegen i en kold ovn og tænd for varmen til 125 grader varmluft.
  • Vend porchettaen en kvart omgang hver halve time, så den bliver sprød overalt.
  • Efter to timer skrues temperaturen op til 150 grader og porchettaen vendes fortsat.
  • Bliv ved med dette til din porchetta har en kernetemperatur på 65 grader.
  • Derefter tjekkes porchettaen lige for at se status på sværrens sprødhed.
  • Skru op for varmen til 250 eller grill og giv den lige et par minutter der hvor sværen mangler den sidste sprødhed.
  • Lad gerne kødet hvile i 10-15 minutter inden den skæres ud og serveres.

Om forfatteren


Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer ??‍?

Følg mig på Instagram her