Aftensmaden i dag blev af den sunde, men virkelig lækre og smovsede slags: Rodfrugter i fad med krydret oksekød, ost og frisk avocado.
Alt serveres samlet i dette fad og er lige til at spise som det er – det smager bar dejligt!
Af rodfrugter har jeg brugt sød kartoffel, gule og røde rødbeder og gulerødder og dertil lidt rødløg. Det hakkede oksekød er krydret godt og går bar super godt til rodfrugterne. På toppen sørger lidt smeltet ost og avocado for at gøre dette til en rigtig comfortfood-ret.
Retten er super nem, tager ikke mere end 10 minutters tid at forberede og resten af tiden er ovntid.
Du kan bruge lige præcis de rodfrugter du synes, pastinak, knoldselleri og jordskokker ville fx også være godt og oksekødet kan du skifte ud med hakket kyllingekød, hvis du synes.
Uanset hvad er det en lækker, smovset ret, der smager herligt og som er fyldt med sunde godt sager.
Skal det være ekstra luksus, så lav en guacemole og server til.
Rodfrugter i fad med krydret oksekød, ost og avocado
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 500 gram Rodfrugter fx knoldselleri/pastinak/gulerødder/sød kartoffel/rødbeder osv
- 1 stk. Rødløg i grove skiver
- 4 spsk. Olivenolie
- Salt og peber
- 450 gram Hakket Oksekød
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Peber
- 1.5 tsk. Spidskommen
- 0.5 tsk. Koriander stødt
- 1 clove Hvidløg presset
- Revet ost 2 håndfulde
- 1 stk. Avocado i tern
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn. Skræl og skær rodfrugter i små tern, læg dem i et ovnfast fad sammen med rødløgene og vend det hele sammen med olie og salt/peber. Brun oksekødet i en gryde og krydr med salt, peber, spidskommen og koriander. Tilføj revet hvidløg og smag til. Hæld oksekødet i fadet og bland med rodfrugterne. Fordel revet ost i fadet og tilbered 30 minutter i ovnen. Til servering toppes med frisk avocado.
Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)
Følg mig på Instagram her.