Den smukke franske vegetarret ratatouille i ovn.
Opskriften kommer fra min side: Mandekogebogen.dk.
Frankrig byder på mange interessante opskrifter og maduniverser, og mange moderne teknikker, tilgange og grundprincipper stammer fra de gamle drenge på de franske toprestauranter.
Tager man en smuttur til Provence, kan man ikke undgå at falde over den simple, ‘bondske’ ret Ratatouille.
Det er en uhyre simpel ret på ingredienslisten – og ja, du kan også sagtens lave den hurtigt, nemt og uden de helt store dikkedarer.
Men hvis det skal være helt rigtigt, så skal udseendet og opbygningen følge med!
Vi snakker lag på lag af sprøde, saftige grøntsager på en bund af velkrydret tomatsauce.
En simpel og smuk ret, som kræver tålmodighed og et skarpt mandolin-jern!
Ratatouille
Ingredienser
- 2 dåse Hakket Tomater
- 1 stk. Rødløg
- 2 fed Hvidløg
- 1 håndfuld Basilkum
- 1 tsk. Honning
- 1 tsk. Salt
- 1 stk. Auberginer
- 4 stk. Tomater
- 1 stk. Courgetter
- 2 stk. Peberfrugt
- 2 tsk. Frisk timian
- 1 deciliter Parmesan Revet
Sådan gør du
- Blend hakkede tomater, løg, hvidløg og basilikum sammen og bring i kog.
- Tilsæt honning, salt og peber og lad det simre 5-10 minutter ved svag varme.
- Skær i mens grøntsagerne i tynde skiver.
- Smør tomatsaucen ud i en pande, stegeso eller lignende, så det dækker bunden.
- Placer skiverne skiftevis langs siderne af panden og arbejd indad.
- Når hele fadet er fyldt, drysses med frisk timian og ost og bages ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
Om forfatteren
Redaktør på Mandekogebogen.dk