En lækker rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade. En rigtig sommertærte, hvor marcipanen gør den lækkert klæg!
De danske rabarber er i sæson lige nu, og det kan man tydeligt se på de sociale medier. Det bugner med alle mulige lækre rabarberopskrifter, så nu måtte jeg selv i gang.
Det blev til denne lækre rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade. En rigtig sommertærte 🙂 Og marcipanen gør den lækkert klæg!
Antal: personer
Rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade
En lækker rabarbertærte med marcipan og hvid chokolade. En rigtig sommertærte, hvor marcipanen gør den lækkert klæg!
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 100 gram Smør
- 0.5 Vaniljestang
- 2 Æg M/L
- 1 deciliter Sukker
- 100 gram Hvedemel
- 50 gram Kokosmel
- 1 tsk. Bagepulver
- 100 gram Rå marcipan
- 300 gram Rabarber
- 0.25 deciliter Rørsukker
- 80 gram Hvid chokolade
- Flormelis til pynt
Sådan gør du
- Smelt smørret og skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Du kan også erstatte vaniljekornene med én tsk vaniljeessens.
- Slå æggene ud i en skål og tilsæt sukker.
- Pisk det luftigt.
- Hæld smørret i lidt efter lidt, imens der stadig piskes.
- Tilsæt vaniljekornene (eller essensen), bagepulveret og kokosmelet og sørg for at det er pisket godt sammen.
- Tilsæt hvedemel og rør det sammen.
- Skær marcipanen ud i små stykker og kom dem i tærtedejen.
- Skær rabarberen ud i små stykker og kom 1/3 i tærtedejen.
- Smør en tærteform med lidt smør eller olie og hæld dejen heri. Min tærteform er cirka Ø20 cm.
- Læg de resterende 2/3 af rabarberne ovenpå.
- Bræk den hvide chokolade i grove stykker og fordel dem ovenpå tærten.
- Sæt tærten i en 170 grader varm ovn (almindelig ovn) og lad den bage i 35-40 minutter.
- Tag tærten ud af ovnen, når den er færdig, og drys flormelis udover.
Om forfatteren
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!