ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Oksekæber

FADLSFORLAG | 28. marts 2019
Braiseret med øl, syltede skalotteløg og piment

Oksekæber ser man ikke så ofte, men det er en meget undervurderet ret. Kæberne skal braiseres og tilberedes over lang tid for at komme til sin ret og vi garanterer dig at det ikke er sidste gang du giver dig i kast med at lave dem, når du har prøvet denne opskrift.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“SIMRERETTEN får sin kraftige smag fra oksekæberne. Mens det simrer, bliver smagen af kæbe og grøntsager intensiveret. Det er ikke en fin, lille ret, men et måltid med en voldsom kraft og smag, og det kræver sin øl til. Det kunne være en pale ale, kraftig som maden, som spiller på udtryk og smag.”


Antal: 6 Portioner

Oksekæber

Braiseret med øl, syltede skalotteløg og piment
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Oksekæber

  • 1 kilogram Oksekæber
  • 25 gram Smør
  • 2 stk. Løg Skåret i kvarte
  • 1 stk. Rød peberfrugt Skåret i grove stykker
  • 6 fed Hvidløg
  • Citronskal Revet skal fra 2 citroner, økologiske
  • frisk rosmarin 3 kviste
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 5 deciliter Øl Mørk
  • 1 liter Vand

Kålrabimos

  • 800 gram Kålrabi
  • 4 fed Hvidløg Finthakkede
  • Frisk timian 2 kviste, gerne citrontimian
  • 5 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • Citroner Skal og saft fra 2 citroner, økologiske

Syltede skalotteløg

  • 12 stk. Skalotteløg
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • frisk rosmarin 2 kviste
  • 0.5 deciliter Sherryvineddike
  • 1 tsk. Honning
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 0.5 bundt Bredbladet persille Hakket

Sådan gør du

Oksekæber

  • Start med at pudse kæber for sener, og brun oksekæberne i smør i en stegegryde.
    Det er vigtigt, at kødet bliver godt brunet af, da det er med til at give smag.
    Tag kødet op af gryden, når det er brunet.
    Brun derefter løg, peberfrugt og hvidløg i det samme fedtstof.
    Læg kæberne tilbage i gryden.
    Tilsæt citronskal, rosmarin, salt og peber.
    Tilsæt øl, og lad det koge op, hæld så meget vand i, at kæberne er dækket.
    Lad det derefter simre under låg i ca. 1½ time på kogepladen eller i ovnen ved 180°C.
     

Kålrabimos

  • Mens kæberne simrer, skær kålrabien i tern.
    Vend kålrabi, hvidløg, olie og timianblade sammen i et ildfast fad.
    Krydr med salt og peber.
    Bag det i 30 minutter, eller til det er mørt.
    Tag dem ud af ovnen, og rør dem til en rustik mos, smag til med citronskal og -saft.
     

Syltede skalotteløg

  • Pil skalotteløg.
    Flæk peberfrugten, befri den for kerner, og skær den i mindre stykker.
    Kom olie i en gryde, varm den godt op, og tilsæt løg, peberfrugt og rosmarin.
    Lad det brune godt.
    Kom sherryvineddike ved, og lad den bruse af.
    Skru ned, og lad grøntsagerne simre, til de er møre, men stadig har bid.
    Tag af varmen, og smag til med honning, salt og peber.
    Vend med hakket persille.
     

Servering

  • Tag kæberne op, når de er møre.
    Si saucen i en anden gryde, kog den lidt ind, og smag til med salt og peber.
    Læg kæberne ned i saucen, og den er klar.
    Server kæberne med mos og grøntsager.

Noter



Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"