ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Moussakalasagne med rugbrødstopping

FADLSFORLAG | 28. marts 2019

Moussaka er en græsk kartoffel-/aubergineret, der leder tankerne henimod en lasagne. Her har vi taget skridtet fuldt ud og lavet det som en lasagne hvor kartoflerne er erstattet af lasagneplader.

Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

“Mors lasagne er altid bedst, det er slet ikke til diskussion. Jeg ønsker på ingen måde at vade ind på hendes territorium, derfor tillader jeg kun mig selv at servere lasagne som den her. Den er jeg også godt tilfreds med.”


Antal: 8 Portioner

Moussakalasagne med rugbrødstopping

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Kødsauce

  • 150 gram Hakket Lam
  • 150 gram Hakket Oksekød
  • 200 gram Champignon Skåret i kvarte
  • 2 stk. Rødløg Skåret i halvmåner
  • 2 stk. Tomater Store. Skåret i tern
  • 2 clove Hvidløg Pressede
  • 1 deciliter Rødvin
  • 1 can Tomater 140 gram
  • 1 tsk. Oregano
  • 1 tsk. Rosmarin
  • 1 tsk. Kanel
  • 0.25 tsk. Allehånde
  • 1 stk. Auberginer Skåret i store tern
  • Mynte Frisk. En håndfuld.

Bechamel sauce

  • 50 gram Smør
  • 50 gram Hvedemel
  • 0.5 liter Mælk
  • 0.25 tsk. Muskatnød
  • 20 gram Parmesan Revet (cirka mængde)
  • 1 stk. Citron Saft og skal

Tilbehør

  • Lasagneplader
  • 2 loaf Rugbrød Gerne gammelt/tørt
  • Mandler 1 håndfuld
  • 100 gram Feta

Sådan gør du

Kødsauce

  • Svits lamme- og oksekødet.
    Tag kødet af gryden, brun champignon og rødløg i saften.
    Kom hvidløg og tomattern i, svits i et minut – pas på, at hvidløget ikke brænder. 
    Kom rødvin i og reducer – tager ca. 1 minut.
    Kom tomat og krydderier i, sænk varmen.
    Lad det småsimre i minimum 45 minutter med låg på.
    Tag låget af, kog videre i yderligere 15 minutter – saucen skal tykne lidt. 
    Imens saucen tykner, steges auberginerne på en pande i lidt olie i 5 minutter.
    Kom dem i kødsaucen sammen med mynteblade.
     

Bechamelsauce

  • Varm smør i en gryde, kom mel i.
    Rør og svits i et minut.
    Kom mælk i lidt ad gangen, og opbag saucen.
    Fortsæt til saucen er tyknet.
     

Samling af retten

  • Tag gryden af varmen, og rør resten af ingredienserne i.
    Kom lidt kødsauce i bunden af et fad.
    Læg lasagneplader henover, fordel derefter 1/3 af kødsaucen og 1/3 af bechamelsaucen.
    Læg lasagneplader henover igen, og gentag fremgangsmåden, til du ikke har mere sauce tilbage.
    Slut af med bechamelsauce på toppen.
    Kom brød og mandler i en foodprocessor, hak det til en grov rasp.
    Mos fetaosten mellem fingrene, og bland det i.
    Strø blandingen henover lasagnen, og bag den i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter – til toppen er gylden, og pladerne er bagte. 
    Server med salat og tzatziki. Velbekomme!

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"