ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Løgsuppe med bagte rygeostboller

GYLDENDAL | 12. juni 2020
Smuk og velsmagende ret. Der er en simpel grund til at løgsuppen har været et hit i mange år og vil forblive det fremover.

Smuk og velsmagende ret.

Der er en simpel grund til at løgsuppen har været et hit i mange år og vil forblive det fremover.

Vi har opskriften fra bogen: “GRØNT MED UMAMI OG VELSMAG“, skrevet af Klavs Styrbæk & Ole G. Mouritsen. De skriver følgende om opskriften:

“Den lange tilberedning af løgene er alfa og omega for den færdige smag i suppen. Løgene karamelliserer og udvikler en meget rig smag, ja ren kokumi. Kartoffelkogevand og bouillon tilfører umami. Rygeosten giver bollerne en fin røgsmag,  der komplementerer suppen.”


Antal: 4 personer

Løgsuppe med bagte rygeostboller

Smuk og velsmagende ret. Der er en simpel grund til at løgsuppen har været et hit i mange år og vil forblive det fremover.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gyldendal
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Løgsuppe

  • 1 kilogram Zittauerløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 fed Hvidløg
  • 5 stk. Timianstilke
  • Muskatnød efter smag
  • 1 knsp. Cayennepeber
  • 1.5 liter Bouillon væde, dvs. urtebouillon, kartoffelvand, vand eller hønsebouillon

Rygeostboller

  • 200 gram Vesterhavsost eller anden fast ost
  • 25 gram Parmesan Parmigiano-Reggiano
  • 100 gram rygeost
  • 1 stk. Æg
  • 10 gram Rasp
  • 0.25 tsk. Cayennepeber
  • 1.5 liter Olie til stegning
  • Salt

Sådan gør du

Løgsuppe

  • Rens, halvér, og skær løgene i skiver. Pil hvidløg, knus det med håndroden, og skyl timiankvistene.
  • Varm en tykbundet gryde en smule op med olivenolie, og tilsæt hvidløg, timian og cayennepeber.
  • Riv muskatnød i, og lad løgene simre; i starten under låg ved svag varme med et par enkelte omrøringer, og derefter uden låg – jo længere, jo bedre, og mindst 45 minutter.
  • Tilsæt væden, og lad suppen simre endnu 25 minutter ved svag varme, og smag til.

Rygeostboller

  • Riv Vesterhavsost og parmesanost fint på et rivejern.
  • Rør de tre slags ost, æg, rasp og cayennepeber sammen, og smag til med salt.
  • Rul massen til små, ens kugler a cirka 10 gram.
  • Varm olien op til 150 °C, og steg kuglerne i olien ad et par omgange, så der ikke kommer for mange i ad gangen; de drejer selv rundt og bliver stegt smukt gyldne. Læg dem på fedtsugende papir, når de er færdige.

Servering

  • Servér den brandvarme suppe i gryden, varm ostebollerne i ovnen ved 80 °C, og servér dem lune for sig til suppen.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Foto: Jonas Drotner Mouritsen


Grønt med umami

Bogen kan købes her.