Friday-cake...Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé... På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt...
Friday-cake… ?
Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé… ?
På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt… ☺️?? –
God start på weekenden allesammen! ?
Antal: kage
Lagkage med chokolademousse og banan
Friday-cake...Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé... På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt...
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
Bananbunde (3 bunde, Ø20cm)
- 150 gram Smør Smeltet eller flydende smør
- 150 gram Sukker
- 4 stk. Æg
- 3 stk. Moden Banan Most
- 1 deciliter Mælk
- 200 gram Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
Karamelmoussé (1 lag, Ø20cm)
- Husblas 3 blade
- 200 gram Kondenseret mælk
- 100 gram Brun farin
- 25 gram Smør
- 4 deciliter Piskefløde
Chokolademoussé (1 lag, Ø20cm)
- 4 deciliter Fløde
- 1.5 deciliter Sukker
- 1.5 deciliter Kakao Usødet
- 1 tsk. Vaniljesukker
Chokoladeganache
- 0.5 deciliter Fløde
- 100 gram Mørk chokolade Hakket
Sådan gør du
Bananbunde
- Pisk smør, sukker og æg luftigt.
- Rør de øvrige ingredienser i til fin, jævn dej.
- Bag 3 bunde i hver sin springform, cirka 20 minutter pr. bund, eller bag alle bunde i én form og skær dem ud bagefter.
- Så skal de have cirka 45 minutter. Begge ved 200 grader.
- Lad dine bunde afkøle.
- Placer én bund nederst i en springform.
Karamelmoussé
- Udblød husblas i koldt vand.
- Kom kondenseret mælk, farin og smør i en gryde og varm op til det koger.
- Lad det små koge cirka 10 minutter under hyppig omrøring.
- Tilsæt 1 dl fløde lidt af gangen.
- Tag af varmen og opløs din afdryppede husblas i massen.
- Pisk de sidste 3 dl fløde til let skum og vend det lidt ad gangen i den lune karamel.
- Hæld det meste af din mousse på den afkølede bund og resten i halvrunde silikoneforme, hvis du vil ha bomber øverst på kagen.
- Sæt kage og bomber på køl til moussen er stivnet (1-2 timer).
Chokolademoussé
- Pisk alle ingredienser til en lækker, luftig moussé.
- Placer en kagebund ovenpå karamelmousséen og fordel chokolademousséen herpå.
- Gem lidt chokolademoussé til pynt.
- Put den tredje og sidste bund øverst.
Chokoladeganache
- Put fløde og chokolade i en gryde og smelt det sammen ved lav varme til fin, glat ganache.
- Hæld ganachen ud over din kage og sæt på køl.
- Når ganachen er stivnet, kan du pynte din kage med karamelmoussébomberne, chokolademoussé og toffifee eller andet chokolade.
- Have fun!
Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)
Følg min Instagram profil her.