ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lagkage med chokolademousse og banan

HENRIETTE KRISTIANSEN | 11. juni 2019
Friday-cake...Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé... På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt...

Friday-cake… ?

Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé… ?

På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt… ☺️?? –

God start på weekenden allesammen! ?


Antal: 1 kage

Lagkage med chokolademousse og banan

Friday-cake...Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé... På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt...
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Bananbunde (3 bunde, Ø20cm)

  • 150 gram Smør Smeltet eller flydende smør
  • 150 gram Sukker
  • 4 stk. Æg
  • 3 stk. Moden Banan Most
  • 1 deciliter Mælk
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver

Karamelmoussé (1 lag, Ø20cm)

  • Husblas 3 blade
  • 200 gram Kondenseret mælk
  • 100 gram Brun farin
  • 25 gram Smør
  • 4 deciliter Piskefløde

Chokolademoussé (1 lag, Ø20cm)

  • 4 deciliter Fløde
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 1.5 deciliter Kakao Usødet
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Chokoladeganache

  • 0.5 deciliter Fløde
  • 100 gram Mørk chokolade Hakket

Sådan gør du

Bananbunde

  • Pisk smør, sukker og æg luftigt.
  • Rør de øvrige ingredienser i til fin, jævn dej.
  • Bag 3 bunde i hver sin springform, cirka 20 minutter pr. bund, eller bag alle bunde i én form og skær dem ud bagefter.
  • Så skal de have cirka 45 minutter. Begge ved 200 grader.
  • Lad dine bunde afkøle.
  • Placer én bund nederst i en springform.

Karamelmoussé

  • Udblød husblas i koldt vand.
  • Kom kondenseret mælk, farin og smør i en gryde og varm op til det koger.
  • Lad det små koge cirka 10 minutter under hyppig omrøring.
  • Tilsæt 1 dl fløde lidt af gangen.
  • Tag af varmen og opløs din afdryppede husblas i massen.
  • Pisk de sidste 3 dl fløde til let skum og vend det lidt ad gangen i den lune karamel.
  • Hæld det meste af din mousse på den afkølede bund og resten i halvrunde silikoneforme, hvis du vil ha bomber øverst på kagen.
  • Sæt kage og bomber på køl til moussen er stivnet (1-2 timer). 


Chokolademoussé

  • Pisk alle ingredienser til en lækker, luftig moussé.
  • Placer en kagebund ovenpå karamelmousséen og fordel chokolademousséen herpå.
  • Gem lidt chokolademoussé til pynt.
  • Put den tredje og sidste bund øverst.

Chokoladeganache 

  • Put fløde og chokolade i en gryde og smelt det sammen ved lav varme til fin, glat ganache.
  • Hæld ganachen ud over din kage og sæt på køl.
  • Når ganachen er stivnet, kan du pynte din kage med karamelmoussébomberne, chokolademoussé og toffifee eller andet chokolade.
  • Have fun!

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.