Lækker svampet gulerods-appelsinkage

Lækker svampet gulerods-appelsinkage
Sidst ændret:
Mandag den 22. februar, 2021 - 09:35
Beskrivelse

Nu er det tid til endnu en klassiker.

Dette må siges at være en sand go-to kage herhjemme.

Denne kage er bare så lækker og svampet, med massere af smag.

Vi er i hvert fald vilde med den og den er super nem lige hurtig at lave.

Gulerødderne gør den utrolig svampet og den er ikke dårligere hvis man over den dagen før.

Syntes ikke i skal gå glip af opskriften, så den kommer her.

Psst, opskriften passer til en springform på 24 cm.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
2 Æg
150 g Brun farin
1 tsk Kanel (stødt)
1 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Natron
1 Appelsin (både skal og saft)
1 dl Olie (smagsneutral)
150 g Mel
175 g Gulerødder (revet)
  Opskriftsgruppe (Marengs)
Vejledning

1.Æg og brun farin piskes luftigt.

2. Alle de andre ingredienser kommes i og der røres rundt.

3. Kagedejen kommes i en smurt springform, med bagepapir i bunden.

4. Bages i ovnen på 175 varmluft i cirka 30-35 minutter (indtil man kan sætte en pind i og der ikke sidder noget dej på den).

5. Kagen køles ned inden du laver marengsen.

6. Pisk æggehviderne indtil de danner små hvide toppe.

7. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker indtil massen er glat og blank.

8. Kom marengsen på kagen og brænd den lidt med en gasbrænder.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier