De saftigste teriyaki kyllingekødboller med sesam?
Så lækre, saftige og fyldt med smag.
Teriyaki er en af mine yndlings “dressing”/marinader, fordi den bliver sticky ved opvarmning og giver et sødt element i det ellers salte køkken.
Kyllinge kødbollerne er super nemme at lave, og alt du skal bruge er:
Kyllingekødboller
Ingredienser
- 500 gram Hakket Kylling
- 1 stk. Løg i små tern
- 1 fed Hvidløg kværnet
- 3 spsk. Sojasauce
- Teriyaki sauce med sesam. 1/2 flaske
- Sesamfrø 1 spsk i farsen, og lidt ekstra til at drysse ovenpå til sidst
- Chili
- Salt og peber
- 1 stk. Æg
- 2 spsk. Mel
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen - men hæld kun 4 spsk teriyaki sauce i farsen.
- Resten skal bruges under stegning.
- Form farsen til små kyllingeboller og steg på panden på begge sider.
- Når kødbollerne er stegt næsten færdigt hældes resten af teriyaki sauces på panden, der bliver varmet op og kogt ind til en tyk sauce.
- Vend kødbollerne, så begge sider bliver pakket ind i den fedtede, sticky sauce.
- Drys lidt sesam over inden servering.
Om forfatteren
Yasmin er inspireret af det mellemøstlige og nordafrikanske køkken, da både hende og hendes mand stammer fra de to respektive verdensdele. Hendes madlavning er kendetegnet ved autentiske og “feel-good” opskrifter, med fokus på samværet omkring mad.
Følg min Instagram profil her.