ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Karrysuppe med kylling

PER ASMUSSEN | 22. februar 2019
Nem og hurtig hverdagsret. En ret som denne fungerer godt som en slags tøm-køleskabet ret, da den kan varieres i utallige udgaver, det handler primært om at få brugt hvad du har derhjemme.

Nem og hurtig hverdagsret. En ret som denne fungerer godt som en slags tøm-køleskabet ret, da den kan varieres i utallige udgaver, det handler primært om at få brugt hvad du har derhjemme.

Jeg har brugt hjemmelavet hønsefond, men det kan sagtens erstattes af f.eks. en bouillonterning/Fond du Chef opløst i kogende vand. Mit kyllingekød var trevlet kød fra skroget jeg havde kogt fonden på. Du vil sagtens kunne bruge tilberedt “kyllingstrimler” elller lignede fra supermarkedet.

Porrer og peberfrugt kan f.eks. også erstattes af forårsløg eller gulerødder.


Antal: 2 personer

Karrysuppe med kylling

Nem og hurtig hverdagsret. En ret som denne fungerer godt som en slags tøm-køleskabet ret, da den kan varieres i utallige udgaver, det handler primært om at få brugt hvad du har derhjemme.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 spsk. Olie Eller 20 gram smør
  • 1 spsk. Karry
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 7 deciliter Hønsefond
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • 0.5 tsk. Stødt ingefær
  • 0.25 stk. Porre
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 200 gram Kyllingekød Tilberedt
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft og gastrik (eddike og sukker)

Sådan gør du

  • Start med at varme en tykbundet gryde op og tilsæt olien/smørret.
  • Når det kommer til karryretter, så synes jeg at de smager bedre når karryen bliver "brændt" af inden.
  • Derfor kommer jeg karry og spidskommen i gryden i den varme olie og lader det blive ristet godt igennem. Det dufter altid dejligt.
  • Efter et par minutter tilsættes melet, ligesom i en opbagt sovs.
  • Pisk melet sammen med karryolien indtil du har en melbolle.
  • Kom 1-2 dl hønsefond i ad gangen og sørg for at der piskes godt igennem, så der ikke kommer klumper.
  • Skru ned for blusset under konstant omrøring og tilsætte resten af fonden og cayennepeber og ingefær.
  • Lad det simre i cirka 10 minutter.
  • Fjern det yderste lagt af porren og skær indmaden og toppen af peberfrugten.
  • Skær peberfrugten i skiver og del skiverne i mindre stykker.
  • Jeg foretrækker min porre finsnittet, så det gør jeg altid.
  • Tilsæt porre og peberfrugt til suppen og lad det simre med i et par minutter.
  • Tilsæt kyllingekødet og lad det simre i et par minutter.
  • Smag til salt, peber, citronsaft, eddike og sukker.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.