Islandsk lagkage
En særdeles skøn-herlig islandsk lagkage med sprød og sød kiksebund, let syrlig marmelade, let og cremet skyrfløde og friske blåbær på toppen,
Komponenterne i den her kage spiller umådeligt godt sammen i et perfekt mix af sprødt, blødt, sødt og friskt.
'Kagen er helt simpel, kræver ingen bagning og er lavet på bare 15 minutter.
Lagkagen er til 4-6 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.
Blend bastogne og digestive kiksene til krummer og rør dem sammen med smeltet smør.
Fordel massen i bunden af en springform (18-20 cm) eller et lille fad og pres det godt ned i bunden, så du får en fast kiksebund.
Smør 2/3 del af marmeladen ud på bunden.
Pisk fløde til flødeskum og vend det sammen med skyr, flormelis og vaniljesukker.
Fordel skyrfløden jævnt i formen.
Smør det sidste af marmeladen ud ovenpå og top med blåbær og lidt knust bastogne.
Sæt på køl et kvarters tid og servér.
Kagen kan fint laves et par timer i forvejen og stå på køl indtil den skal spises.
Følg mig på Instagram her.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.