ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Indisk lammegryde med linser

PER ASMUSSEN | 14. juni 2019

Børnevenlig indisk lammegryde med linser og masser af smag.

Hvis du er helt vild med varme krydderier som karry, gurkemeje, paprika med videre, så er denne indiskinspirerede lammegryde lige noget for dig. Denne ret er inspireret af det indiske køkkens mange varme krydderier. At den er børnevenlig, gør den hverken kedelig eller smagløs!

Servér for eksempel retten med blandt andet papadums. Traditionelle papadums er friturestegt og derfor noget energitætte, men jeg har lavet en helt fedtfri version, som du finder opskriften på lige her.

Og lad dig endelig ikke afskrække af, at jeg har brunet kødet i ghee (klaret smør – opskrift her). Du kan altid erstatte ghee med en blanding af olie og smør. 

 


Antal: 6 Portioner

Indisk lammegryde med linser

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 400 gram Hakket lammekød
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 2 Løg
  • 2 clove Hvidløg
  • 4 Gulerødder
  • 2 spsk. Karry
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 1 can Kokosmælk
  • 700 gram Passata Kan erstattes af hakkede eller flåede tomater
  • 2 deciliter Linser
  • 1 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Gurkemeje
  • 1 spsk. Koriander Stødt
  • 1 spsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Chili Stødt
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 Kanelstang
  • 0.333333 Citron Saften hefra
  • Salt og peber Tilsmagning
  • 1 spsk. Ghee Eller en blanding af olie og smør

Sådan gør du

  • Tag en stor gryde og kom ghee heri (klaret smør - opskrift her). Alternativt kan du bruge en blanding af olie og smør i forholdet 1:1.
    Brun kødet.
    Krydr med salt og peber.
    Tilsæt karry, tomatpure løg, hvidløg og gulerødder.
    Tilsæt herefter kokosmælk, tomater og linser.
    Kom krydderierne i gryden.
    Lad det hele simre i minimum 30 minutter, gerne 60 minutter. Det er her smagen virkelig får lov at udvikle sig.
    5 minutter inden servering tilsættes citronsaft.
    Smag til med salt og peber.
    Server den indiskinspirerede lammegryde med ris, papadums (se min opskrift på fedtfri papadums) og naanbrød samt lidt yoghurt og frisk koriander på toppen.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.