ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grøn aspargessuppe

MONA | 4. oktober 2018
Serveret med kokosstegt kylling og citronolie

En lækker suppe, der på samme tid er både frisk og cremet, serveret med sprøde, kokosknasende kyllingespyd.

Retten smager fantastisk og er oplagt at servere som forret. Du kan dog også fint anvende den som hovedret, men lav da en lidt større portion. 

Pynt hver portion med to kyllingespyd og et dryp af den lækre citronolie. Det ser smukt og dekorativt ud.


Antal: 4 Personer

Grøn aspargessuppe

Serveret med kokosstegt kylling og citronolie
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mona
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Skalotteløg eller et lille almindeligt løg
  • 1 bunch Asparges grønne
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 1 liter Hønsefond
  • 150 gram Babyspinat
  • 2 deciliter Creme Fraiche
  • Krydderier salt og peber
  • 0.5 stk. Citron skallen heraf, økologisk
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 8 stk. Kyllingeinderfilet cirka 500 gram
  • 0.5 stk. Citron skallen heraf, økologisk
  • 1 deciliter Kokosmel
  • Smør til stegning
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Aspargessuppe:

    Pil og hak skalotteløget fint.
    Skyl aspargesene og bræk den nederste, træede ende af. Gem dem, da du skal bruge dem i suppen.
    Læg aspargesenderne i en gryde og tilsæt hvidvin og hakket skalotteløg. Kog op og lad det koge, indtil væden er fordampet. Tilsæt hønsefond og lad suppen simre ved svag varme i cirka 15 minutter. 
    Si suppen - pres godt på aspargesenderne med en grydeske, så al saft og kraft kommer med i suppen. Hæld den tilbage i gryden og spæd evt. op med vand, til du har cirka 7 dl. suppe i alt.
    Skyl babyspinaten grundigt og kom den i suppen sammen med cremefraiche. 
    Bring suppen i kog og tag derefter straks gryden af varmen.
    Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er fin og glat. Smag til med salt og peber.
     

    Citronolie:

    Riv skallen af citronen fint.
    Kom citronskallen i en lille skål og tilsæt olivenolien.
    Pisk olie og citronskal sammen og sæt den til side.
     

    Kokosstegt kylling:

    Riv citronskallen fint og bland den med kokosmel.
    Hæld blandingen ud på en stor, flad tallerken.
    Vend kyllingefileterne i blandingen og sæt dem på hvert sit grillspyd af træ.
    Opvarm en stegepande med olie og smør.
    Steg kyllingefileterne på panden i cirka 3 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne og netop gennemstegte.
     

    Servering:

    Skær de rå asparges i tynde skiver på skrå og kom dem i suppen.
    Giv den et opkog, så aspargesene bliver varme, men ikke kogte.
    Server suppen med kyllingespyddene, et dryp citronolie og gerne et godt brød.

Om forfatteren