Mit bud på den lækre japanske krydderiblanding: furikake.
Vi elsker asiatisk mad hjemme hos os og denne blanding er god til forskellige retter, som f.eks. min shio ramen og generelle ris-retter.
Antal: glas
Furikake
Udskriv Pin Del på Facebook Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 3 stk. Skalotteløg
- 3 deciliter Olie jordnøddeolie
- Nori tang 3 ark
- 0.5 deciliter Bonitoflager katsuobushi
- 1 deciliter Sesamfrø ristede - både sorte og hvide hvis muligt
- 2 tsk. Salt gerne en god kvalitet
Sådan gør du
- Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Varm jordnøddeolien op til 150 grader i en tykbundet pande/gryde og friter løgene deri i et par minutter. De skal blive sprøde og tage lidt farve. Tag dem op af olien og lad dem afkøle på fedtsugende papir - f.eks. et rent viskestykke eller køkkenrulle. Blend tang, bonitoflagerne, salt og halvdelen af sesamfrøene. Brug enten en blender, minihakker eller krydderimølle til det. Kom de afkølede løg i blenderen og blend dem kortvarig. De skal ikke blendes fint. Tilsæt til sidst den sidste halvdel af sesamfrøene og blandingen er klar.
Noter
Opbevar blandingen i et skruelågsglas.
Om forfatteren
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?