ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Furikake

METTE | 27. januar 2020

Mit bud på den lækre japanske krydderiblanding: furikake.

Vi elsker asiatisk mad hjemme hos os og denne blanding er god til forskellige retter, som f.eks. min shio ramen og generelle ris-retter.

Furikake


Antal: 1 glas

Furikake

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mette
Keyword: Asien, Japan
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 3 stk. Skalotteløg
  • 3 deciliter Olie jordnøddeolie
  • Nori tang 3 ark
  • 0.5 deciliter Bonitoflager katsuobushi
  • 1 deciliter Sesamfrø ristede - både sorte og hvide hvis muligt
  • 2 tsk. Salt gerne en god kvalitet

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær dem i tynde skiver.
    Varm jordnøddeolien op til 150 grader i en tykbundet pande/gryde og friter løgene deri i et par minutter. De skal blive sprøde og tage lidt farve.
    Tag dem op af olien og lad dem afkøle på fedtsugende papir - f.eks. et rent viskestykke eller køkkenrulle.
    Blend tang, bonitoflagerne, salt og halvdelen af sesamfrøene. Brug enten en blender, minihakker eller krydderimølle til det.
    Kom de afkølede løg i blenderen og blend dem kortvarig. De skal ikke blendes fint.
    Tilsæt til sidst den sidste halvdel af sesamfrøene og blandingen er klar.
    Furikake
    Furikake

Noter

Opbevar blandingen i et skruelågsglas.

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?