ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Frikassé af sandart, aborre og ål i sauvignon

MUUSMANN FORLAG | 11. februar 2019
Fricassée de sandre, perche et anguille au Sauvignon

En dejlig og mild fransk ret med masser af fisk og grønt.

Franskmændene er generelt vilde med retten, der bedst kan oversættes til dansk som en lys stuvning.

Vi har fået opskriften fra Michel Michauds bog: “Smagens Mester“.


Antal: 4 personer

Frikassé af sandart, aborre og ål i sauvignon

Fricassée de sandre, perche et anguille au Sauvignon
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 stk. Aborrer à 500 g
  • 1 stk. Sandart à 1 kg eller 500 g sandartfilet
  • 1 stk. Ål à 500 g
  • 1 stk. Porre
  • 3 stk. Skalotteløg
  • 1 stk. Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 centiliter Olivenolie
  • 200 gram Persille
  • Timian
  • 1 stk. Laurbærblad
  • 0.5 liter Hvidvin Sauvignon de Touraine
  • 2 deciliter Piskefløde
  • 100 gram Smør
  • 100 gram Champignon Små
  • 8 stk. Kartofler Små og kogte
  • 12 stk. Cherrytomater
  • 8 stk. Forårsløg
  • 0.5 bundt Purløg
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Filetér fiskene og flå ålen.
    Gem benene.
    Vask porren og pil skalotteløg, løg og hvidløg og snit i fine strimler.
    Sautér i en gryde i olie sammen med fiskeben, der ikke må få farve.
     
    Bind en bouquet garni på persille, timian og laurbær, læg den i gryden og hæld hvidvinen på.
    Reducér til ¼ under langsom kogning.
    Si suppen gennem en fintmasket si, tilsæt piskefløde og reducér igen til det halve.
     
    Skær fisken i stykker à ca. 2 cm og ålen i stykker à 5 cm.
    Sautér fisk på en pande i smør og læg derefter i saucen sammen med champignonerne.
    Lad simre ca. 10 minutter.
     
    Skær kartoflerne i skiver à ½ cm og steg dem på begge sider i klaret smør. 
    Halvér tomaterne og steg dem på samme måde. Krydr med salt og peber. 
    Blanchér forårsløgene.
     
    Tag den færdige fisk op af saucen og læg den på et fad.
    Pisk saucen op med 30 g koldt smør til passende konsistens.
    Læg kartofler, tomater og forårsløg i en ring omkring fisken, hæld saucen over og pynt med purløg.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Smagens Mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link