Franskbrød

Der er ikke noget så godt, som et lækkert, hjemmebagt og ikke mindst velsmagende franskbrød. Vi kender alle duften af det velkendte brød, der er blødt og luftigt i midten og sprødt på ydersiden.
Der findes ikke en sæson, dag i ugen eller sågar tid på dagen, hvor man ikke lige kan klemme en skive franskbrød ned med dejlig, salt smør på. Det er noget af det, vi danskere er gode til - at samle os om en hyggelig stund, hvor vi får en bid brød og en god kop kaffe.
Har du været ude for, at dit franskbrød enten aldrig hæver op eller får store lufthuller indeni? Prøv denne metode, som du kan læse en gennemgang af herunder, og så vil du opleve, at dit franskbrød hæver op - hver gang.
Jeg har bagt efter denne opskrift i nu 4 år og er stadig imponeret over at den altid sidder lige i skabet.
Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål. F.eks. i en røremaskine.
Tilsæt melet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.
Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.
Flad dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.
Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.
Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.
Tjek evt. denne video der viser foldeteknikken:
Læg dejen i en beklædt bageform, med samlingen nedad.
Lad brødet hæve i 30 minutter.
Rids brødet og drys det med rigeligt mel, så skorpen bliver sprød og ikke brændt.
Bagetid:
Først 10 minutter ved 250 grader varmluft.
Skru herefter ned på 200 grader varmluft og giv det 20 minutter mere.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.
Kommentarer
Langtidshævning
Hej. Er denne opskrift egnet til langtidshævning, måske i køleskabet natten over?
Fantastisk lækkert brød ⭐⭐⭐⭐⭐