ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Finskbrød

LINDHARDT OG RINGHOF | 24. september 2020
En klassisk småkage, som er populær i julen og de fleste kender den som noget deres bedstemødre har bagt.

En klassisk småkage, som er populær i julen og de fleste kender den som noget deres bedstemødre har bagt.

Vi har opskriften fra bogen “Småkager“, hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:

“Det er en kunst at få så meget sukker og så mange hakkede mandler som muligt til at hænge fast på finskbrødene, men med 50 stk. skal du nok lære det hen ad vejen. Det er nemlig det bedste med super meget knas.”


Antal: 50 stk.

Finskbrød

En klassisk småkage, som er populær i julen og de fleste kender den som noget deres bedstemødre har bagt.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 200 gram Smør
  • 250 gram Hvedemel
  • 50 gram Sukker
  • 1 knsp. Salt

Topping

  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Vand koldt
  • 50 gram Mandler hakkede
  • 50 gram Perlesukker

Sådan gør du

  • Skær smørret i tern, og bland det med mel og sukker og salt, til dejen er samlet.
  • Du kan gøre det i hånden eller komme det hele i en foodprocessor og lad den gøre arbejdet for dig.
  • Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag dejen ud og tril den til fingertykke pølser, skær dem i 3-4 cm lange stykker, eller form dem til små, rustikke stykke.
  • Fordel stykkerne på bageplader med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 180 grader.

Topping

  • Pisk æg og vand sammen, og pensl finskbrødene med æggestrygelsen.
  • Bland mandler og perlesukker sammen, og drys det på kagerne.
  • Bag finskbrødene i ovnen i 8-10 minutter, og lad dem køle af på en rist.

Noter

TIP: Opbevar finskbrødene i en kagedåse, tørt og ikke for varmt.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Foto: Anders Schonnemann


Bogen Småkager

Bogen kan købes her.