ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fastelavnsboller af vandbakkelse

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 1. marts 2019
Vandbakkelser/cream puffs/eclairs - det har mange navne - men fælles for dem alle er at denne æggefyldte dej er yderst velsmagende.

Vandbakkelser/cream puffs/eclairs – det har mange navne – men fælles for dem alle er at denne æggefyldte dej er yderst velsmagende.

Tidligere bagte jeg min vandbakkelsesdej ved 230 grader, men har fundet ud af at de holder formen bedre ved at få lidt længere tid ved 200 grader i stedet for.


Antal: 20 stk.

Fastelavnsboller af vandbakkelse

Vandbakkelser/cream puffs/eclairs - det har mange navne - men fælles for dem alle er at denne æggefyldte dej er yderst velsmagende.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 3 deciliter Vand
  • 150 gram Smør
  • 165 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 5 stk. Æg

Konditorcreme

  • Kagecreme 1 brev dr. Oetker
  • 0.5 liter Sødmælk
  • 1 spsk. Vaniljesukker
  • Citronskal Fra én hel citron
  • 0.25 liter Piskefløde

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader celsius
  • Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog
  • Hæld mel og vaniljesukker i gryden og rør det sammen til en dej (brug et piskeris).
  • Tag gryden af blusset og lad den stå og køle af til du kan røre ved den (ca. 5 min.)
  • Slå 1 æg ud i gryden og rør det sammen med dejen (brug en dejskraber)
  • Slå endnu et æg ud i gryden og pisk
  • Fortsæt til du har brugt alle æggene
  • Pisk til dejen hænger sammen og ser blank og glat ud - hvis dejen ikke er blank og klistret, så tilføj et ekstra æg
  • Hæld dejen i en sprøjte- eller frysepose og klip et 2 cm hul i den.
  • Sprøjt dejen ud på en bageplade i cirkler eller dutter på ø 4-5 cm (hvis kagerne får toppe, så tryk dem ned med en våd finger)
  • Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. – hold øje med farven
  • Når de kommer ud af ovnen, skal der klippes hul i dem, så dampen kan komme ud - det skal gøres HURTIGT
  • Lad dem køle af på en rist
  • Lav en kagecreme (se på pakken) og tilsæt citronskal og vanilje
  • Pisk fløden til en let flødeskum og bland den med kagecremen
  • Fyld dem med creme og pynt med glasur

Noter

Jeg glemte at tage et billede af de pyntede fastelavnsboller.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.