Vandbakkelser/cream puffs/eclairs - det har mange navne - men fælles for dem alle er at denne æggefyldte dej er yderst velsmagende.
Vandbakkelser/cream puffs/eclairs – det har mange navne – men fælles for dem alle er at denne æggefyldte dej er yderst velsmagende.
Tidligere bagte jeg min vandbakkelsesdej ved 230 grader, men har fundet ud af at de holder formen bedre ved at få lidt længere tid ved 200 grader i stedet for.
Antal: stk.
Fastelavnsboller af vandbakkelse
Vandbakkelser/cream puffs/eclairs - det har mange navne - men fælles for dem alle er at denne æggefyldte dej er yderst velsmagende.
Udskriv
Pin
Del på Facebook
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
Vandbakkelser
- 3 deciliter Vand
- 150 gram Smør
- 165 gram Hvedemel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 5 stk. Æg
Konditorcreme
- Kagecreme 1 brev dr. Oetker
- 0.5 liter Sødmælk
- 1 spsk. Vaniljesukker
- Citronskal Fra én hel citron
- 0.25 liter Piskefløde
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader celsius
- Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog
- Hæld mel og vaniljesukker i gryden og rør det sammen til en dej (brug et piskeris).
- Tag gryden af blusset og lad den stå og køle af til du kan røre ved den (ca. 5 min.)
- Slå 1 æg ud i gryden og rør det sammen med dejen (brug en dejskraber)
- Slå endnu et æg ud i gryden og pisk
- Fortsæt til du har brugt alle æggene
- Pisk til dejen hænger sammen og ser blank og glat ud - hvis dejen ikke er blank og klistret, så tilføj et ekstra æg
- Hæld dejen i en sprøjte- eller frysepose og klip et 2 cm hul i den.
- Sprøjt dejen ud på en bageplade i cirkler eller dutter på ø 4-5 cm (hvis kagerne får toppe, så tryk dem ned med en våd finger)
- Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. – hold øje med farven
- Når de kommer ud af ovnen, skal der klippes hul i dem, så dampen kan komme ud - det skal gøres HURTIGT
- Lad dem køle af på en rist
- Lav en kagecreme (se på pakken) og tilsæt citronskal og vanilje
- Pisk fløden til en let flødeskum og bland den med kagecremen
- Fyld dem med creme og pynt med glasur
Noter
Jeg glemte at tage et billede af de pyntede fastelavnsboller.
Om forfatteren
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.