ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Den du ved nok kage

ANNE METTE AUTZEN | 6. april 2020

Mit bud på den lækre chokolade kokos kage, vi nok alle sammen har et forhold til.

Kagen kræver ikke det store og relativ nem og hurtig at smække sammen, hvis man pludselig får besked om at der kommer venner eller familie på besøg.


Antal: 1 kage

Den du ved nok kage

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Kage

  • 3 deciliter Sukker
  • 2 stk. Æg
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 3 spsk. Kakao pulver
  • 3.66667 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Mælk evt. lidt mere
  • 1.66667 deciliter Smør smeltet

Glasur

  • 4 spsk. Kaffe gerne stærk
  • 1 deciliter Smør smeltet
  • 2 deciliter Kokosmel
  • 4 deciliter Flormelis
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Kakao pulver

Sådan gør du

Kagen

  • Start med at lave en æggesnaps i en skål, dvs. bland æg og sukker og pisk det sammen til det skummer.
    I mellemtiden smeltes smørret i enten mikrobølgeovnen eller en gryde.
    Bland alle de resterende (tørre) ingredienser i en anden skål og kom dem igennem en sigte ned i æggesnapsen.
    Pisk med el-pisker og tilsæt løbende mælken.
    Når det hele er blandet godt sammen, tilsættes smørret.
    Rør godt rundt og kagemassen er nu klar.
    Kom det hele i en form (jeg brugte en firkantet 30 cm x 30 cm) beklædt med bagepapir. .
    Vær sikker på at kagemassen er jævn fordelt, så den ikke skal bages forskelligt.
    Bag den ved 180 grader vamluft. Det tog 35 minutter for mig, men afhængig af din ovn kan det sagtens tage 5 minutter mindre eller mere.
    Tag den ud af ovnen og lad den stå på en rist og køle af.
     

Glasur

  • For at få det hele til at passe sammen, så start på glasuren når du tager kagen ud af ovnen.
    Kom alt i en gryde på middel varme.
    Det skal blot "koge" i 1 minut under kraftig omrøring. 
    Sluk for varmen og lad den stå og køle lidt af.
     

Samling af kagen

  • Det bør passe med når kagen er kølet af, så hæld glasuren over.
    Sæt den (evt. et kølig sted) og lad den køle af i cirka 1 time.
    Kagen bliver bestemt ikke dårligere af at stå til dagen efter.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

Jeg er inspireret af denne opskrift.