Hjemmelavet chokolade hest støbt i farin.
Så er det tid til at være kreativ! Var det noget med en spiselig hestefigur? Eller hvad med en spiselig skruetrækker?
Hvis du har farin og chokolade i køkkenet, så kan du faktisk lave de sjoveste og fineste spiselige figurer – og du kan jo bruge alverdens former! Jeg har for eksempel set både skruetrækkere og diverse andre lidt pudsige chokoladeafstøbninger – ja, selv spiselige chokoladeknive har jeg set! Og det er nemt at lave helt selv.
Du skal bare finde den figur, du kunne tænke dig at lave i en chokoladeudgave – jeg snuppede for eksempel én af min datters legeheste og brugte den til min afstøbning.
– og så er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser! Jeg garanterer i hvert fald, at de spiselige figurer vil frembringe et smil eller to. Det kan også være en lidt sjov og anderledes idé til en polterabend, tænker jeg 😉
Jeg brugte hvid chokolade til mine figurer, men er du rigtig kreativt anlagt, kan du prøve at eksperimentere med at bruge forskellige typer af chokolade i én figur. Det kan der komme nogle meget flotte og dekorative figurer ud af!
Chokolade hest støbt i farin
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 1000 gram Brun farin eller mængde efter behov
- 200 gram Hvid chokolade eller mængde efter behov
- 2 deciliter Vand til vandbad
Sådan gør du
- Tag en bøtte i en passende størrelse.
- Hæld farin i bøtten. Der skal bare være nok farin til at halvdelen af din figur kan dækkes af farinen.
- Pres farinen sammen i bøtten.
- Find din ønskede figur.
- Pres figuren ned i farinen, så farinen dækker halvdelen af figuren, og der efterlades et aftryk.
- Lav endnu et aftryk.
- Find et skærebræt og en kniv.
- Hak chokolade fint på skærebrættet.
- Hæld lidt vand i en gryde.
- Bring vandet i kog på komfuret.
- Find en skål, der passer til at kunne stå ovenpå gryden.
- Kom godt halvdelen af den hakkede chokolade i skålen.
- Placér skålen ovenpå gryden med det varme vand.
- Lad chokoladen smelte over vandbadet. Chokoladen skal nå en temperatur på mellem 48 og 50 grader.
- Find en ny skål og hæld den usmeltede, hakkede chokolade heri.
- Lad den smeltede chokolade og den hakkede chokolade smelte sammen. Tilføj mere af den smeltede chokolade, hvis der ikke er nok til at det smelter sammen. Temperaturen skal ligge mellem 29 og 30 grader, når vi arbejder med hvid chokolade. Bruger du en mørk chokolade, skal temperaturen ligge på mellem 31 og 32 grader, og bruger du lys chokolade, skal den ligge mellem 30 og 31 grader.
- Hæld den tempererede chokolade ned i aftrykkene.
- Lad chokoladen stivne, inden chokoladefigurerne tages op.
- Børst dine chokoladefigurer godt af for farin.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.