Brioche med nutella

Brioche med nutella
Sidst ændret:
Onsdag den 9. december, 2020 - 09:10
Beskrivelse

Lækker hjemmebagt brioche brød med hjemmelavet nutella. Selvom det er en kaloriebombe, så smager det fantastisk.

Både nutella og brioche er lavet i en Thermomix, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.

Vi har opskriften fra bogen: "Grundbogen i Thermomix", hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

"En nutella, som holder, hvad den lover om masser af nøddesmag. Her sammen med det ultimative nutellabrød: brioche. Det lyder besværligt at lave, men det går nemt med thermomixeren, så prøv det."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
16 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
17 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Nutella)
1 knsp Salt
2 1⁄2 dl Fløde
50 g Smør
  Opskriftsgruppe (Brioche)
1⁄2 dl Sødmælk
10 g Gær
30 g Sukker
275 g Mel
5 tsk Salt
120 g Smør
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Nutella

Rist hasselnødderne i ovnen i 5 minutter ved 220°C.

Fjern skallerne, og hak nødderne i thermomixeren i 30 sekunder på niveau 10.

Tilsæt salt, brun farin og fløde, og opvarm ved 85°C i 5 minutter med hakning på niveau 1.

Tilsæt mørk og hvid chokolade, og fortsæt opvarmningen ved 50°C i 3 minutter med hakning på niveau 1.

Tilsæt smør, og opvarm ved 50°C i 2 minutter med hakning på niveau 1.

Hæld nutellaen på et rent glas, og lad den afkøle.

 

Brioche

Varm mælk og gær i thermomixeren ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1.

Tilsæt æg og sukker, og fortsæt opvarmningen ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1.

Tilsæt mel og salt, og ælt i 5 minutter.

Skær smørret i 12 stykker.

Ælt smørret ind i dejen ved at komme et stykke smør i thermomixeren hvert tiende sekund, mens den ælter i 2 minutter.

Ælt yderligere 3 minutter.

Tag dejen ud af thermomixeren, og lad den hæve lunt i 1 time.

Slå luft ud af dejen, og lad den hæve op igen i køleskabet i 12 timer.

Del dejen i 10 stykker, og rul dem til boller.

Læg bollerne i 2 rækker i en rugbrødsform, og lad den hæve lunt i 2 timer.

Pisk ægget sammen, og smør det på brødet.

Bag briochen ved 175° i cirka 30 minutter.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier