ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æbleskive med rygeostcreme og hybenroseblade

FAMILIEN KJELDGAARD | 1. juli 2020

Hvis du aldrig har prøvet og lave salte æbleskiver med fyld før, er det her et godt bud på en god start.

Den smager salt, sødt og syrligt og den fede mayonnaise gør det hele lidt ekstra greasy.
 


Antal: 30 styk

Æbleskive med rygeostcreme og hybenroseblade

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Familien Kjeldgaard
Keyword: Forret, Gourmet
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 deciliter Hvidvinseddike
  • 2 deciliter Sukker
  • 4 deciliter Hybenroseblade
  • 5 deciliter Kærnemælk
  • 3 unknown Æg
  • 4 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Boghvedemel
  • 0.5 tsk. Salt
  • 2 tsk. Natron
  • 400 gram Frisk spinat
  • 2 unknown Citron Skallen herfra
  • 1 unknown Citron Saften herfra
  • 250 gram rygeost
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Peber
  • 1 unknown Æggeblommer
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 1 deciliter Rapsolie
  • unknown Salt Efter smag
  • unknown Peber Efter smag

Sådan gør du

  • Syltede hybenroseblade
    1. Varm sukker og eddike op til sukkeret er smeltet, og lad det herefter køle helt af for at beholde farven i bladene

    2. Skold et glas

    3. Skyl bladene og put dem i glasset. Hæld eddikelagen over

    4. Sæt på køl
    Dejen
    1. Del æggene i hvider og blommer. Hviderne skal først bruges lige inden man skal lave æbleskiverne.⁣
    2. Hæld blommer og kærnemælk op i en skål og pisk det let sammen. Tilsæt hvedemel, boghvedemel, salt og natron til kærnemælken og pisk det let sammen. Stil til side i 30 minutter.⁣
    3. Lige inden man skal lave æbleskiverne, piskes æggehviderne stive og vendes forsigtigt i dejen.⁣
    Fyldet
    1. Skyl spinaten. Lav en gryde med vand og bring det i kog. Tilsæt spinaten og lad det være i vandet, til det falder sammen. Tag spinaten fra vandet og læg det i en sigte. Når spinaten er kold nok til at røre ved, presser du så meget væske ud af som du overhovedet kan.

    2. Hak spinaten fint og bland det med citronskal, citronsaft, rygeost, salt og peber

    3. Form kugler af fyldet (ca. 1,5-2 cm i diameter) og sæt dem på køl indtil du skal bruge dem
    Mayonnaise
    1. Pisk æggeblomme og citronsaft sammen (kan med fordel gøres med en stavblender)

    2. Tilføj olien i en tynd stråle mens du pisker. Hvis du vil have mayoen tykkere, tilsætter du blot mere olie

    3. smag til med salt og peber

    Samling
    Varm æbleskivepanden godt op. Fyld smør i alle hullerne og put dej helt op til kanten. Put en kugle af fyldet i hvert hul og begynd at vende en kvart omgang ad gangen. Giv dem 2-3 minutter i alt
    Pynt med mayo og syltede hybenroseblade

Om forfatteren


Familien Kjeldgaard elsker at lave mad og udforske nye metoder og anderledes ingredienser.

Opskriften er udviklet af Familien Kjeldgaard. Find flere opskrifter på deres Instagram.